Presedintele Uber, Jeff Jones, a decis sa renunte la functia de conducere din cadrul companiei dupa numai 6 luni. Perioada in care Jones a condus Uber a fost plina de evenimente, de cele mai multe ori negative.

Publicatia americana Recode, cea care a scris prima despre demisia lui Jeff Jones, sustine ca aceasta vine ca urmare directa a controverselor in care compania a fost implicata in ultimele luni si ca a fost ceruta de executivii Uber, potrivit News.ro.

Cel mai daunator scandal pentru imaginea companiei Uber a fost campania #DeleteUber. Un numar important de utilizatori au decis sa renunte la serviciile Uber, dupa ce compania a fost acuzata ca profita de politicile imorale ale presedintelui Trump.

CITESTE SI: Directorul Uber s-a retras din echipa de consiliere economica a presedintelui Donald Trump

Un alt scandal important in care Uber a fost implicat recent este cel al hartuirilor sexuale. Mai multi angajati s-au plans de acest lucru, precum si de faptul ca sefii companiei ar fi ignorat in repretate randuri plangerile in acest sens.

Nu in ultimul rand, Alphabet a dat in judecata Uber, acuzand ca acestia folosesc tehnologii secrete furate prin intermediul Otto, o unitate specializata in tehnologii de conducere autonoma cumparata de Uber.

Jeff Jones nu este singurul nume important care paraseste compania. La finele lunii februarie a mai plecat vicepresedintele si fostul inginer Google, Amit Singhal.

CITESTE SI: Uber angajeaza un fost inginer NASA pentru a ajuta la dezvoltarea masinilor zburatoare

Sursa foto: Shutterstock/Prathan Chorruangsak

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri