O instanta judecatoreasca din Beijing a condamnat la inchisoare pe viata doi oameni care s-au aflat in spatele uneia dintre cele mai mari scheme piramidale realizata vreodata in China, anunta agentia Xinhua, controlata de guvernul chinez.

Ezubao, o platforma online de imprumuturi peer-to-peer, care conecta finantatorii cu imprumutatii eliminand intermedierea bancara, a fost inchisa anul trecut de autoritatile chineze dupa ce reusise sa atraga 7,6 miliarde de dolari de la 900.000 de investitori. Ezubao a fost descrisa de autoritatile de la Beijing ca fiind o schema de tip Ponzi, care rasplatea investitorii cu banii depusi de alti investitori.

Pana cand politia din China a facut primele arestari, Ezubao intrase deja in incapacitate de plata, nereusind sa plateasca 5,8 mld. dolari datorati investitorilor.

Un numar de 26 de persoane implicate in escrocherie au fost condamnate, printre acestea aflandu-se fondatorul Ding Ning, care a primit inchisoare pe viata pentru frauda si alte infractiuni precum detinerea ilegala de arma si traficul cu metale pretioase. Fondatorul Ezubao a fost amendat si cu 15,3 mil. dolari. Ding Dian, co-fondatorul Ezubao, a fost de asemenea condamnat la inchisoare pe viata si amendat cu 10,7 mil. dolari.

Partidul Comunist Chinez a initiat in ultimii ani o campanie puternica impotriva activitatilor financiare ilegale sau foarte riscante.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri