Grupul farmaceutic american Pfizer a anuntat ca va concedia 10.000 de angajati in toata lumea pana in 2008, adica 10% din totalul lucratorilor companiei, pentru reducerea costurilor de functionare ale companiei, relateaza AFP.

Pfizer, lider mondial al industriei farmaceutice, din punctul de vedere al cifrei de afaceri, a spus ca ia in calcul reducerea cu 20% a numarului angajatilor din Europa, "in consultare cu partenerii sociali si in acord cu legislatia sociala locala"..

Pfizer va reduce si numarul fabricilor sale, la 48 de la 93, cate avea in 2003. Pfizer planuieste si sa inchida doua alte fabrici americane, una la Brooklyn si alta la Omaha, la fel ca si vanzarea fabricii germane de la Feucht, relateaza AFP.

Profitul net s-a dublat comparativ cu cel din anul 2005

Pfizer a avut venituri de 12.603 miliarde dolari, in trimestrul IV 2006, corespunzatoare unui profit net de 9.449 miliarde dolari, de 3,45 ori mai mari decat profitul net de 2.732 miliarde dolari, la un venit de 12.547 miliarde dolari, din aceeasi perioada 2005, informeaza NewsIn.

Cel mai mare producator de farmaceutice din lume a anuntat ca a inregistrat in intregul an 2006 venituri cu 2% mai mari decat cele din 2005. Profitul net al Pfizer in 2006 a fost de $19.337 miliarde dolari, dublu fata de cuantumul de 8.085 miliarde dolari, profitul net al anului 2005.

"Am atins un numar substantial de obiective financiare pe care ni le-am fixat pentru 2006, in contextul multelor obstacole de care ne-am izbit in 2006", a spus directorul general al Pfizer, Jeffrey B. Kindler. "in ciuda obstacolelor, am luat masuri hotarate si am avut performante solide, inclusiv impactul semnificativ asupra veniturilor, din cauza pierderii exclusivitatii pentru medicamentele Zithromax si Zoloft pe piata americana. Am avut o crestere anuala a castigurilor de 2%", a mai spus Kindler.

"Desi am atins aproape toate tintele noastre financiare pe 2006, ne confruntam in continuare cu un mediu operational dificil, inclusiv in ceea ce priveste obstacolele la nivel de competitie si riscurile inerente ale dezvoltarii industriei farmaceutice. Decizia de a suspenda, la inceputul lui decembrie 2006, cercetarea pentru medicamentul torcetrapib a fost o dezamagire si a accentuat nevoia de a transforma in timp compania Pfizer, astfel incat aceasta sa se descurce intr-o piata farmaceutica dinamica. Revedem fiecare aspect al afacerii noastre si abia astept sa discutam prioritatile companiei in cadrul intalnirii cu analistii, care va avea loc la New York", a mai spus directorul general al companiei.

"In perioada trimestrului IV din 2006, am intarit angajamentul nostru pentru cresterea dividendelor actionarilor", a spus vicepresedintele Pfizer, David Shedlarz. "Am incheiat vanzarea unitartii noastre Consumer Healthcare, in trimestrul IV si am castigat aproximativ 16,6 miliarde dolari din aceasta afacere. impreuna cu fluxurile financiare puternice, pe care speram sa le obtinem din operatiunile noastre in urmatorii ani, aceste beneficii vor reprezenta investitii principale in produse si tehnologii", a mai spus Shedlarz.

"In decembrie 2006, Pfizer a anuntat cresterea cu 21% a dividendelor pentru primul trimestru din 2007, la suma de 29 de centi/actiune. Cresetrea semnificativa ajuta la majorarea cu 26% a dividendelor pe 2006. Pfizer a majorat dividendele sale in fiecare an in ultimii 40 de ani, iar in ultimii zece ani din aceasta perioada cresterea medie anuala a dividendelor a fost de aproximativ 18%", a spus Shedlarz.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri