Consiliile directoare ale Campofrio si Group Smithfield au aprobat fuzionarea in parti egale a celor doua companii, tranzactie care se va finaliza pana la sfarsitul trimestrului patru 2008, au anuntat cele doua companii.
Tranzactia dintre cele doua companii se va realiza prin absorbtia Group Smithfield de catre Campofrio si va duce la formarea celei mai mari companii din sectorul european de procesare a carnii si a uneia dintre cele mai mari cinci companii la nivel mondial, cu o cifra de afaceri de 2,1 miliarde euro si un profit EBITDA de 190 milioane dolari, potrivit rezultatelor financiare pro-forma ale celor doua companii in decembrie 2007.

Compania astfel creata va adopta identitatea corporativa a Campofrio, va avea sediul central la Madrid, iar numarul angajatilor va fi de peste 11.800. Compania va fi prezenta in Spania, Franta, Belgia, Portugalia si Olanda, unde este lider de piata, ca si in Romania, Rusia, Germania, Italia si Marea Britanie, unde are o prezenta semnificativa.

Noua companie are ca obiectiv sa ajunga la peste 40 milioane de euro cifra de afaceri incepand cu anul 2012.

Group Campofrio va fi condus de catre Pedro Ballye, care va ramane presedintele Consiliului de Administratie al companiei, si Robert Sharpe care va fi numit director general. Actionariatul companiei va fi format din Smithfield Foods (37%), Oaktree Capital (24%), Pedro si Fernando Ballyé (12%), Familia Diaz (5%), Caja Burgos (4%), si QMC (2%).

Consiliul Director al noii companii, care se afla in curs de aprobare de catre adunarea generala a actionarilor, va fi alcatuit din noua membri dintre care Pedro Ballye (reprezentand Carbal) ca presedinte, doi membri reprezentand Smithfield Foods, doi reprezentand Oaktree Capital, unul reprezentand Cartera Nuvalia (Familia Diaz) si trei membri independenti.

Tranzactia urmeaza sa fie aprobata de adunarea generala a actionarilor, de autoritatile antitrust si de CNVM – institutia ce reglementeaza bursa spaniola. CNVM trebuie sa autorizeze scutirea Smithfield Foods de a lansa o oferta de preluare a actiunilor Campofrio, deoarece, dupa tranzactie, aceasta va depasi limita de 30% din capital prevazuta de legile spaniole.

Smithfield Foods a acceptat ca, vreme de trei ani sa nu-si exercite drepturile de vot care-i revin din depasirea celor 30 de procente, sa nu desemneze mai mult de jumatate dintre membrii Consiliului Campofrio si sa nu-si mareasca participatia indirecta de actiuni pe care o are in Campofrio, in afara de anumite situatii autorizate.

Dupa perioada de trei ani, Smithfield Foods va lansa o oferta pentru 100% din actiunile Campofrio daca Smithfield Foods isi mareste participatia in Campofrio sau numeste mai mult de jumatate dintre membrii Consiliului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri