Profitul brut al bancii britanice Barclays Plc a scazut cu 33%, la 2,75 miliarde lire sterline (5,4 miliarde dolari) in prima jumatate a anului, dupa ce a inregistrat pierderi de 2 miliarde lire sterline din deprecierea activelor cu grad de risc ridicat, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Analistii estimasera anterior un profit brut de 2,63 miliarde lire sterline pentru primul semestru din 2008, in conditiile in care in perioada similara a anului trecut banca inregistrase un profit brut de 4,1 miliarde lire sterline.

Unii reprezentanti ai bancii sunt de parere ca perspectiva sumbra asupra conditiilor de pe piata de profil se va mentine pana la sfarsitul anului 2009.

Valoarea totala a creditelor neperformante si a provizioanelor de creditare a fost de 2,45 miliarde lire sterline in semestrul I, fata de 959 milioane lire sterline in aceeasi perioada a anului trecut.

Barclays a avut o cota de 26% din piata creditelor ipotecare din Marea Britanie, in prima jumatate a anului, de peste patru ori mai mult decat cota de 6% detinuta in mod obisnuit pana atunci.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri