Grupul Allianz a realizat venituri din prime brute subscrise in Europa Centrala si de Est (ECE)mai mari cu 3%, pana la nivelul de 2,8 miliarde de euro in primele noua luni ale anului curent, fata de valoarea de 2,7 miliarde de euro atinsa in aceeasi perioada a anului precedent.
Luand in considerare ajustarea cu efectele ratei de schimb valutar, nivelul primelor a scazut cu 2%.

Profitul operational in primele trei trimestre a inregistrat valoarea de 66 milioane de euro, ceea ce corespunde unei scaderi de 70 de procente comparativ cu primele noua luni ale anului 2009. In afara efectelor singular manifestate in special in cel de-al treilea trimestru, o taxa nou introdusa pe fondul crizei pentru institutiile financiare din Ungaria a avut un impact negativ de 24 milioane de euro asupra profitului operational.

"In primele noua luni, impactul evenimentelor generate de conditiile meteorologice extreme a afectat semnificativ rezultatele obtinute in regiune, suma de 60 de milioane de euro a fost utilizata pentru a plati daunele clientilor nostri afectati de inundatii si furtuni”, a spus Werner Zedelius, membru al Consiliului Director al Allianz SE, responsabil cu activitatea desfasurata pe pietele in dezvoltare.

Pe segmentul asigurarilor generale, primele brute subscrise in primele noua luni ale anului 2010 in Europa Centrala si de Est au stagnat la 2 miliarde de euro, nivel inregistrat si in perioada similara a anului anterior. Luand in considerare ajustarea cu efectele ratelor de schimb valutar, nivelul primelor pe segmentul asigurarilor generale a scazut cu 5%. Profitul operational s-a redus cu 87% in Europa Centrala si de Est in primele trei trimestre ale anului 2010, atingand valoarea de 21 milioane de euro.

Afacerile derulate de Grupul Allianz in regiunea ECE au fost afectate de diferiti factori. Profitul operational s-a diminuat ca urmare a efectelor inundatiilor si ploilor inregistrate in multe dintre tarile din regiune. De asemenea, nivelul scazut al vanzarilor de autovehicule noi in regiune, introducerea taxei de criza pentru institutiile financiare in Ungaria si o anulare a creantelor din reasigurari pentru anul 2009 in cazul unei daune de proportii in Rusia au afectat rezultatul financiar.

“In primele trei trimestre, evenimentele meorologice din regiunea ECE au reprezentat o provocare pentru noi. Cu toate acestea, inundatiile produse in regiune au demonstrat ca multi dintre cei care au suferit pagube nu erau asigurati. In unele tari din Europa Centrala si de Est, doar 40% din locuinte sunt asigurate. O astfel de asigurare a proprietatilor este cruciala pentru protectia in cazul unor astfel de evenimente precum cele din acest an”, spune Manuel Bauer, CEO regional al Grupului Allianz in Europa Centrala si de Est.

Cu privire la activitatea de asigurari de viata si sanatate, in primele trei trimestre ale anului 2010, nivelul primelor a crescut cu 13%, pana la valoarea de 831 milioane de euro, comparativ cu 735 milioane de euro in perioada similara a anului 2009. Ajustate cu efectele ratei de schimb valutar, primele subscrise au crescut cu 7%.

Profitul operational aferent primelor trei trimestre ale anului curent s-a situat la 45 milioane de euro, evidentiind astfel o scadere comparativ cu valoarea de 58 milioane de euro inregistrata in aceeasi perioada a anului anterior. In ciuda unei performante operationale solide generata de activitatea de baza, taxa de criza impusa institutiilor financiare in Ungaria, precum si ajustarea cheltuielilor de achizitie reportate in Slovacia au cauzat declinul.

“Segmentul asigurarilor de viata si sanatate continua sa aiba o evolutie buna. Vom miza si pe viitor pe obtinerea unei cresteri conservatoare si stabila”, a comentat Manuel Bauer.

Pe segmentul fondurilor de pensii si al administrarii activelor in regiunea Europei Centrale si de Est, pana la finalul lunii septembrie a anului curent, valoarea activelor apartinand tertilor in administrarea Allianz a crescut cu 19,4%, atingand valoarea de 8 miliarde de euro, comparativ cu valoarea de 6,7 miliarde de euro corespunzatoare finalului anului 2009.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri