Mai multe state europene, printre care si Germania, iau in considerare infiintarea unei noi institutii independente, destinate sprijinirii statelor cu probleme din zona euro, potrivit publicatiei germane Süddeutsche Zeitung, preluata de AFP, anunta Mediafax.
Germania lucreaza la un fond european de stabilitate, de crestere si investitii, se arata intr-un document de lucru al guvernului german, obtinut de Süddeutsche Zeitung. Fondul ar reprezenta o noua institutie europeana independenta care va functiona in paralel cu Banca Centrala Europeana.

Institutia va ajuta de urgenta statele din zona euro, in schimbul aplicarii unor masuri economice severe. Tarile care vor cere imprumuturi fondului vor trebui sa ofere garantii, precum aur sau obligatiuni private.

In plus, fondul va avea o capacitate nelimitata de refinantare pentru a proteja euro.

In afara Germaniei, propuneri legate de acest proiect au mai facut Olanda, Finlanda si Irlanda. Propunerile vor fi sustinute la urmatoarea reuniune a ministrilor europeni de Finante, organizata la Bruxelles in luna ianuarie.

Franta are, la randul ei, un astfel de plan, noteaza publicatia, fara a da mai multe detalii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri