29 Mai 2012 in Legal Business

Noutati: O noua procedura de modificare a vectorului fiscal cu privire la TVA, in vigoare


Noutati: O noua procedura de modificare a vectorului fiscal cu privire la TVA, in vigoare
Agentia Nationala de Administrare Fiscala a publicat un ordin prin care actualizeaza procedura de modificare a vectorului fiscal in ceea ce priveste taxa pe valoarea adaugata. Noile reglementari sunt necesare in conditiile in care modificarile aduse legislatiei fiscale la inceputul anului au dat posibilitatea Fiscului sa anuleze din oficiu inregistrarea in scopuri de TVA a contribuabililor. Noile reguli intra astazi in vigoare, scrie Avocatnet.ro.

Ordinul ANAF nr.700/2012 pentru aprobarea Procedurii de modificare, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVA, precum si a modelului si continutului unor formulare a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 356, din 25 mai 2012 si intra in vigoare in 3 zile de la publicare, adica in 28 mai 2012.

Actul normativ publicat de ANAF prevede abrogarea Ordinului ANAF nr.1786/2010 care reglementa pana acum procedura de modificare a vectorului fiscal cu privire la TVA si stabileste o noua procedura in acest sens. Totodata, prin acest nou act normativ elaborat se modifica si formularistica utilizata de ANAF in ceea ce priveste modificarea vectorului fiscal cu privire la TVA: pe de-o parte se actualizeaza formulare existente, iar pe de alta parte, se aproba unele noi.

Citeste mai multe pe AvocatNet.ro.

Recomandare Cele mai mari 10 amenzi din istoria Concurentei
Citeste si

mai multe articole din Legal Business