Anchetatorii fac 61 de perchezitii in Arges, la sedii de firme si la locuintele unor persoane suspectate de santaj, camatarie, spalare de bani si evaziune fiscala. Acestia ar fi acordat imprumuturi de un milion de euro cu dobinzi foarte mari, printre cei imprumutati fiind oameni de afaceri cunoscuti.

Procurorii DIICOT Pitesti si politistii de la Directia de Investigatii Criminale din IGPR fac, marti, 61 de perchezitii la sediile mai multor societati comerciale si la locuintele unor persoane suspectate de camatarie, santaj, spalare de bani, evaziune fiscala si constituirea unui grup infractional, arata Mediafax.

Conform anchetatorilor, 11 persoane sunt urmarite penal in acest dosar, fiind suspectate ca au acordat imprumuturi totale de peste un milion de euro, cu dobanzi mari, iar pentru a acoperi activitatile de camatarie au creat circuite economice fictive prin mai multe firme. Potrivit unui comunicat dat publicitatii marti de DIICOT, suspectii au imprumutat sume mari de bani, cu dobanzi coprinse intre trei si zece la suta pe luna, printre cei imprumutati numarandu-se oameni de afaceri care administreaza firme cunoscute la nivel local, in judetul Arges, si care detin in patrimoniu bunuri imobile sau mobile ce reprezentau o garantie pentru recuperarea sumelor de bani imprumutate si a dobanzilor.

Rau-platnicii, amenintati

Daca cei care luau bani imprumut cu dobanda nu puteau returna sumele imprumutate si dobanda stabilita, membrii grupului infractional treceau la amenintarea cu acte de violenta impotriva lor sau a familiilor debitorilor.
Procurorii spun ca, pe langa administratorii de firme carora suspectii le imprumutau bani, “o alta categorie de persoane imprumutate de membrii grupului infractional sunt fiii unor persoane cu potential financiar din judetul Arges, acestia fiind atrasi in cercul de «prieteni» ai suspectilor si imprumutati cu sume de bani din ce in ce mai mari, pe care nu le mai puteau restitui fara ajutorul parintilor”.

Anchetatorii spun ca dobanda perceputa era intre 4% si 10% lunar, in cazul sumelor de bani imprumutate pe o durata mare de timp si peste 15% in cazul sumelor de bani imprumutate pentru perioade de timp scurte.
Anchetatorii mai noteaza ca exista si o a treia categorie de persoane imprumutate cu dobanzi mari, fiind vorba despre oameni fara o situatie financiara foarte buna, care imprumutau sume mai mici de bani. Pentru a-si recupera banii de la acestia, suspectii ii considerau responsabili pe cei prin intermediul carora datornicii ajunsesera sa-i cunoasca pe membrii grupului infractional. Conform sursei citate, vor fi puse in executare 23 de mandate de aducere, suspectii urmand sa fie audiati la sediul DIICOT Pitesti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri