Nargila inseamna narghilea, dupa cum vad in poze si dupa cum m-a mai lamurit Internetul. Numele intreg al restaurantului din blocul din Piata Unirii, pe Bibescu Voda, cu subtitlu, e Grill & Bar Nargila – Oriental Cuisine. E in blocurile acelea care faceau mandria lui Ceausescu si are o bucatica mai mica din parter, ceva mai luminoasa, si un spatiu mai mare la mezanin.

Atmosfera generala e de vechi, imbacsit, cam prafuit, cu canapele patate si deteriorate la o privire mai atenta. Jos era un fum de-l taiai cu cutitul – si nu doar de narghilea. Fara indoiala, deci, un loc in care o renovare completa ar fi mai mult decat binevenita.

Cand am vazut meniul de la Nargila am inceput sa banuim ce ne asteapta. Am aflat mai intai ca “Oriental Cuisine” inseamna mancare arabeasca, chinezeasca, romaneasca, italieneasca si de prin alte parti in acelasi meniu. Noi am luat doar cateva feluri din bucataria arabeasca. Gustarile au fost banale, in cel mai bun caz, painea proasta, iar kebabul de nemancat: cu oase si zgarciuri, gust ciudat.

Citeste si:

Preturile nu sunt mici deloc la Nargila, pentru o astfel de mancare. Chelneritele fara niciun chef, cred ca ar fi preferat sa faca orice altceva in timpul acela. Norocul lor ca eram singurii clienti in partea de sus, in care ar mai fi putut intra alti 98 de clienti, daca ar fi avut pentru ce. Insa cei cativa rataciti pe la Nargila s-au inghesuit jos, la terapia cu fum.

Ma gandesc si eu ca domnul Avi, patronul israelian, e un agent al Mossadului trimis in lume sa discrediteze ce au arabii mai bun. Daca asa este, atunci misiunea a fost indeplinita cu succes!