Margaret Thatcher dormea la summituri, Angela Merkel nu stia sa manance cu furculita si cutitul, iar casatoria dintre Diana si Charlea a fost "un caz idiot", sustine fostul cancelar german Helmut Kohl in noua sa carte, in care este criticat si Mihail Gorbaciov.

Potrivit editiei electronice a cotidianului The Guardian, opiniile lui Helmut Kohl, exprimate in peste 600 de ore de interviuri cu jurnalistul Heribert Schwan, au fost publicate de acesta in cartea "Legacy: The Kohl Transcripts" (Mostenirea: Stenogramele Kohl), editata impotriva vointei fostului cancelar german. De altfel, avocatii lui Kohl ar incerca in continuare sa obtina stergerea a 115 citate din carte, noteaza Mediafax.

Un extras publicat in Der Spiegel prezenta opiniile critice ale lui Kohl la adresa actualului cancelar german, Angela Merkel, si a fostului lider sovietic Mihail Gorbaciov, pe care in 1990 il numea prietenul sau. Despre protejata sa, Angela Merkel, fostul cancelar spunea ca era o femeie "care nici nu stia sa manance cu furculita si cutitul". "Gorbaciov a privit peste cartile sale si a realizat ca a ajuns la sfarsit si nu isi mai poate sustine regimul", afirma Kohl, adaugand: "Ce ramane in urma lui este ca a scapat de comunism, partial impotriva vointei lui si fara violenta si varsare de sange".

Toata lumea credea ca Reagan era ca un bufon.

Dupa publicarea intregii carti reiese ca, potrivit lui Kohl, fostul premier britanic Margaret Thatcher obisnuia sa adoarma la summiturile G7. "Aproape cadea de pe scaun si se prindea de geanta", i-a declarat Kohl lui Schwan. Opinia sa privind casatoria dintre Diana si printul Charles este dura: "Casatoria lor a fost un caz absolut idiot.

Daca ea ar fi devenit regina imediat, si-ar fi jucat rolul in pat, producand trei printi - si cu asta si-ar fi jucat rolul pentru tara. In schimb, femeia trebuia sa calatoreasca prin lume si sa discute cu primarii peste tot si s-a irosit". In timp ce pe printul Charles il considera un personaj prietenos, Kohl avea cu totul alta parere despre printul Philip: "der Edinburgh ist ein dummkopf (ducele de Edinburgh este un prost)".

Relatia lui Kohl cu presedintele american Bill Clinton era distanta, in schimb il aprecia pe Ronald Reagan, considerand ca acesta era "subestimat". "Toata lumea credea ca Reagan era ca un bufon, un actor", afirma fostul cancelar, adaugand: "Mi-am dat seama ca nu stia nimic despre Europa, dar ca era dispus sa asculte".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri