Familia Bancroft, principalul actionar al Dow Jones & Co., a refuzat oferta de preluare in valoare de cinci miliarde de dolari inaintata de Rupert Murdoch, relateaza presa internationala.
Membrii familiei Bancroft s-au intalnit cu miliardarul Rupert Murdoch miercuri, in Boston, pentru a discuta oferta de vanzare a Dow Jones & Co. Principalii actionari ai editorului Wall Street Journal au respins propunerea inaintata de Murdoch, motivand ca tranzactia ar pune in pericol independenta editoriala a publicatiei.

“Sunt deschis oricarei variante benefice publicatiei Wall Street Journal, companiei Dow Jones si actionarilor acesteia. Pana in acest moment, o astfel de varianta nu mi-a fost prezentata”, a declarat Cristopher Bancroft, director al Dow Jones, in editia online a Wall Street Journal de astazi.

News Corp., gigantul media condus de Rupert Murdoch, a facut o propunere de 60 de dolari pentru o actiune Dow Jones. Trustul News Corp. editeaza publicatii ca The Times, din Londra, The Sunday Times sau The Australian.

Dow Jones editeaza publicatiile The Wall Street Journal si MarketWatch. WSJ este, in prezent, a doua publicatie din SUA din punct de vedere al tirajului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri