Realitatea TV investeste aproximativ doua milioane de euro pentru constructia institutionala a unui nou canal de stiri, care va lua nastere pana la sfarsitul acestui an sub denumirea Realitatea International.
Noul post va emite prin satelit pentru toti romanii aflati in afara granitelor tarii, dar va pune accentul in 2008 pe castigarea celor peste trei milioane de romani care traiesc in Spania si Italia.

"Pentru mine, Realitatea International este cea mai mare provocare Profesionala”, a spus Liliana Anghel, project manager al Realitatea International. “Totul a inceput cu 1 decembrie, odata cu lansarea birourilor Realitatea TV la Roma, respectiv Madrid, actiune care a avut un mare impact asupra comunitatilor de romani din cele doua tari. In scurt timp, proiectul celor doua statii internationale a devenit Realitatea International. Noul post isi propune sa fie aproape de marile comunitati de romani, pentru ca lor li se adreseaza. Lor le vom aduce, via satelit, Realitatea de acasa", a adaugat Anghel.

La Madrid si Roma, Realitatea International a deschis deja statii de televiziune care vor produce programe locale zilnice destinate comunitatilor romanesti. Aceste programe vor fi difuzate din studiourile amplasate in cele doua orase, de luni pana vineri. Cele doua statii vor beneficia de experienta si profesionalismul a doi dintre cei mai buni jurnalisti romani. Astfel, Robert Turcescu (foto) va deveni manager al Realitatea TV Spania, iar Andrei Gheorghe va conduce Realitatea TV Italia.

Despre noua sa pozitie, Robert Turcescu declara ca este o provocare profesionala majora. "Este vorba de ridicarea unui proiect incepand de la zero iar eu am fost intotdeauna interesat de activitatile de pionierat. Sper ca proiectul Realitatea TV sa insemne pentru comunitatea celor aproape 2 milioane de romani din Spania un cadou extraordinar si sansa de a mentine legatura cu Romania".

La randul sau, Andrei Gheorghe se pregateste pentru un rol nou, acela de manager al statiei din Italia. "Am de gand sa fiu un manager-jucator, in acelasi timp jurnalist dar avand permanent in minte ca prin tot ceea ce facem acolo vom fi un alt fel de ambasada a Romaniei".

Realitatea International isi propune sa acopere toate marile comunitati romanesti din lume cu o grila de programe care va contine in proportie de 70% jurnale de stiri.

Realitatea TV este prima statie TV de stiri creata in Romania, ocupand in acest moment pozitia de lider pe nisa televiziunilor de stiri. Realitatea TV este, totodata, statia TV romaneasca cotata cel mai bine, potrivit unui studiu al celei mai importante publicatii de business din tara. Realitatea TV difuzeaza zilnic, in medie, 35 de transmisiuni in direct si invita, in fiecare zi, aproximativ 10 analisti, jurnalisti si specialisti care explica telespectatorilor evenimentele zilei.

Realitatea TV face parte din trustul de presa Realitatea-Catavencu, iar acesta mai detine, printre altele, posturile Romantica TV si The Money Channel, retelele Radio Guerrilla si Realitatea FM, agentia de presa NewsIn si publicatiile "Academia Catavencu", "Cotidianul", "Business Standard" si "Money Express".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri