Libra Bank, controlata de fondul de investitii New Century Holdings, a acordat in primele noua luni ale anului credite catre practicantii de profesiuni liberale in valoare de 66 milioane lei, a spus directorul de corporate al bancii, Oana Stoenescu.
De altfel, segmentul profesiilor liberale are o pondere de o treime (33%) din portofoliul de credite acordate de banca pana in prezent. Un sfert din imprumuturile Libra Bank au fost acordate populatiei, iar restul de 42% companiilor, au anuntat reprezentantii bancii.

Ponderea mare a creditelor acordate practicantilor de profesiuni liberale se manifesta si prin cota de piata ridicata, de 7,15% pe segmentul medicilor, 5,7% pe segmentul avocatilor si de 2,6%, in medie, in privinta numarului total al notarilor si farmacistilor la nivel national, potrivit reprezentantilor bancii, citati de NewsIn.

Astazi, banca a lansat noi produse pe acest segment si a crescut perioada maxima de rambursare pentru creditele pentru cheltuieli curente si creditele pentru investitii de la 14 la 25 de ani. Aceste credite sunt destinate cabinetelor medicale, stomatologice, veterinare, de avocatura, birourilor notariale si de executori judecatoresti, cabinetelor de contabilitate si birourilor de arhitectura, in functie de tipul garantiei.

Pentru creditul de activitate curenta sau de investitii destinat farmaciilor, perioada maxima de rambursare a crescut de la cinci la 14 ani.

De asemenea, Libra Bank a scazut cu 2,4% dobanda la creditele pentru profesiuni liberale in lei garantate cu ipoteca si a redus cu 1,4% dobanda la creditele garantate cu bilet la ordin sau gaj pe aceleasi segmente.

Plafoanele maxime pentru creditele fara garantii reale au crescut pana la 80.000 de lei pentru cabinetele medicale, 100.000 lei pentru farmacii si pana la 30-50.000 lei pentru cabinetele juridice, contabile si de arhitectura.

Libra Bank a lansat o linie de credit pe trei ani pentru medici, fara limita maxima, a mentionat Stoenescu. P rin acest nou produs, medicii pot utiliza banii de la banca la inceputul sau pe parcursul perioadei, iar rambursarea poate fi facuta gradual sau integral, la sfarsitul perioadei sau oricand pe perioada celor 36 de luni.

Pe parcursul celor trei ani, clientii au posibilit de a nu plati rate, ci doar dobanda pentru suma acordata, iar aceasta se percepe numai din suma care este utilizata din fondurile imprumutate.

Medicii, arhitectii, contabilii, juristii si membrii familiilor acestora care opteaza pentru un depozit la Libra Bank au o dobanda cu 0,25% peste cea standard, care poate ajunge la 8,25% pentru depozitele in lei, potrivit reprezentantilor Libra Bank.

Libra Bank are ca actionar majoritar fondul american de investitii New Century Holdings, care are investitii in valoare de 300 milioane dolari in Romania si de peste 300 miliarde dolari in Europa Centrala si de Est.

Activele Libra Bank au crescut cu 20,5% in prima jumatate a acestui an fata de perioada echivalenta a anului trecut pana la 670 milioane lei, iar profitul net al bancii a fost de 411.901 lei in primul semestru din 2007, arata datele publicate de banca.


.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri