In timp ce dezvoltatorii imobiliari se intrec in lansarea de proiecte imobiliare adresate clasei medii, pentru vilele vechi, cu rezonanta istorica, preturile sar de un milion de euro, acestea gasindu-si cumparatori dupa luni de zile sau chiar un an.
“Vanzarea unui asemenea imobil nu se face peste noapte. Sunt necesare cel putin trei luni de promovare pentru obtinerea unui pret realist. Daca proprietarul doreste sa vanda vila este recomandabil sa nu o vanda imediat, deoarece exista riscul ca aceasta sa fie cautata de oportunisti fara a i se aprecia valoarea reala. In ceea ce priveste negocierile, acestea dureaza circa doua saptamani”, declara Robert Teodorescu (foto), directorul departamentului de vanzari rezidentiale al companiei Regatta.

In ceea ce priveste imobilul, reprezentatul Regatta spune ca, in primul rand, acesta trebuie sa beneficieze de o foarte buna locatie, vecinatati bune, finisaje de top si suprafata generoasa: living mare, fiecare dormitor cu baie proprie, minim doua garaje, camera pentru bona, menajera si ingrijitor, precum si un teren mare.

“Cele mai scumpe vile sunt cele vechi, cu locatii si arhitectura deosebite, situate in centru si nordul Bucurestiului, pentru aceste proprietati preturile ajungand pana la 10 milioane de euro. O proprietate care valoreaza peste un milion de euro poate fi un apartament sau un penthouse, insa de cele mai multe ori este vorba despre o casa cu o locatie foarte buna”, afirma si Liane Werboschek, Manager Sales&Leasing in cadrul departamentului de rezidential al CBRE|Eurisko.

In ceea ce priveste profilul cumparatorului, managerul CBRE|Eurisko spune ca un astfel de cumparator face achizitia pentru familia sa, pentru sediul firmei sale sau pentru chiar pentru a-si extinde colectia de proprietati deosebite.

„Oamenii cu venituri foarte mari, atat cetatenti romani cat si straini, sunt interesati de achizitionarea unor vile (resedinte) cu valori de unu si peste un milion de euro. De obicei, sunt persoane care au depasit varsta de 50 de ani , insa pot fi si mai tineri daca fac achizitia in scop de investitii. Aceste persoane, indiferent de varsta, doresc standarde inalte, fie pentru propriul confort, fie pentru a-si sustine imaginea. Sunt oameni care au pretentii foarte mari si nu se grabesc sa cumpere, preferand sa analizeze atent inainte fiecare oferta”, este de parere Robert Teodorescu.

Specialistul Regatta sustine ca durata la vanzare pe piata a unui imobil depinde daca pretul este real sau nu. Astfel, in cazul in care valoarea proprietatii nu este cea declarata, se poate intampla ca aceasta sa stea si un an pe piata.

„Referitor la preturi, comparandu-le cu cele din zona europeana si est-europeana, suntem aproximativ la acelasi nivel. Totusi, la noi, inca sunt subapreciate cladirile in locatii deosebite, cu valoare arhitecturala sau istorica”, spune Teodorescu.

In prezent, cea mai scumpa cladire la vanzare scoasa de compania Regatta este un imobil de opt milioane euro, situat in zona Dacia-Polona.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri