Analistii Raiffeisen Research sunt optimisti cu privire la evolutia Bursei de Valori Bucuresti (BVB) in cele noua luni care au mai ramas din 2011, investitorii straini urmand sa revina in Romania avand in vedere semnalele pozitive inregistrate de economia locala.
„Ne asteptam la o evolutie fundamental pozitiva a bursei de la Bucuresti. Stabilitatea obtinuta cu ajutorul masurilor de politica fiscala precum si revenirea economica lenta dar sustinuta cresc increderea investitorilor internationali in economie, lucru reflectat de intrarile mai mari de capital strain”, a declarat Peter Brezinschek, analist in cadrul Raiffeisen Research.

Banca mai remarca faptul ca diminuarea aversiunii fata de risc va favoriza piata de capital, revenirea economica globala fiind un alt factor care va avea un impact pozitiv asupra bursei.

„Din ce in ce mai mult, atentia investitorilor se indreapta catre perspectivele de crestere pe termen lung pe care Romania le ofera companiilor si investitorilor”, se mentioneaza intr-un raport al Raiffeisen Research.

Analistii bancii austriece au mai adaugat ca evaluarile actiunilor din indicele BET sunt in momentul de fata atractive, cele zece companii avand un raport cost/beneficiu de 10,5 bazat pe castigurile anticipate pentru 2011, cu 21,9% mai mult fata de 2010.

„BET pare sa fie pozitionat bine atat dupa standardele regionale din ECE cat si dupa cele internationale. Daca la nivel global pietele de capital vor ramane pe valori pozitive, atunci bursa din Romania ar trebui sa continue sa isi revina”, mentioneaza acestia.

De la inceputul anului, BET, indicele celor mai lichide zece actiuni tranzactionate pe bursa romaneasca, a urcat cu 13,6%. Si in timpul sedintei de vineri indicele avea o evolutie pozitiva, inregistrand un plus de 1,6%.

In ceea ce priveste investitiile facute pe Bursa de la Bucuresti, strainii s-au lasat asteptati in primele doua luni din 2010, perioada in care au realizat vanzari nete de peste 30 milioane euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri