Fondul Proprietatea (FP) a cumparat in sedinta bursiera de miercuri un pachet de 9,21% din actiunile companiei de transport de titei Conpet Ploiesti (COTE), pentru 27,1 milioane lei (6,3 milioane euro), majorandu-si, astfel, participatia la 29,61%. Anterior, Fondul detinea 20,4% din titlurile Conpet.

Pachetul cumparat miercuri de FP cuprinse 797.530 de actiuni, care au fost preluate la un pret de 34 lei, cu 6,22% peste cotatia anterioara din piata, potrivit unei raportari transmisa, joi, Bursei de intermediarul tranzactiei, BCR, informeaza Mediafax.

Calculata la pretul platit de Fond, valoarea de piata a Conpet este de 294,5 milioane lei (69,1 milioane euro).

Vanzatorul actiunilor cumparate de Fondul Proprietatea nu a raportat tranzactia pana la momentul transmiterii acestei stiri.

Conpet administreaza sistemul national de transport al produselor petroliere. Compania este controlata de stat, prin Ministerul Economiei, care detine 58,7% din actiuni.

Conpet are un capital social de 28,5 milioane lei, divizat in 8,6 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 3,3 lei.

Titlurile companiei inregistreaza de regula rulaje foarte reduse, iar in sedintele in care au fost consemnate volume mai mari Fondul Proprietatea a fost cel care a cumparat sau vandut. Fondul a cumparat vineri, 5 august, 0,35% din titlurile Conpet, pentru 1 milion de lei (240.000 de euro).

In prima ora a sedintei bursiere de joi, actiunile Conpet au scazut cu 5%, la 32,3 lei, pe un rulaj de numai 3.200 de lei. La aceasta cotatie, capitalizarea companiei este de 279,6 milioane lei (65,6 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri