Presedintele Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Lucian Anghel, a declarat joi ca in urmatoarele 12 luni vor fi derulate mai multe emisiuni de obligatiuni corporative, care vor fi listate pe piata de capital de la Bucuresti, informeaza Mediafax.
"Pe corporate bond sunt mai multe proiecte in discutie, succesul GDF le va aduce in urmatoarele 12 luni pe bursa", a afirmat Anghel, intr-o conferinta de presa organizata de distribuitorul de gaze naturale GDF SUEZ Energy Romania.

GDF SUEZ Energy Romania a atras recent de pe piata locala de capital 250 milioane lei (54,6 milioane euro) printr-o oferta in care a vandut obligatiuni cu maturitate la cinci ani, cu o dobanda fixa de 7,4% pe an.

Printre cumparatorii bondurilor s-au numarat fonduri de investitii, fonduri de pensii si asiguratori. Emisiunea de obligatiuni a fost suprasubscrisa in proportie de 113%. Listarea obligatiunilor la BVB va avea loc in jurul datei de 20 noiembrie.

"Banii din aceasta emisiune sunt foarte buni pentru investitiile noastre, inclusiv pentru parcul eolian. Nu avem nevoi urgente de finantare, dar nu excludem o noua emisiune de bonduri la un moment dat. Am vazut si stim acum cum se face, dar deocamdata ne multumim cu asta", a declarat in conferinta presedintele director general al GDF SUEZ Energy Romania, Eric Stab.

Singurele emisiuni de obligatiuni corporative listate la BVB sunt ale Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (130 milioane lei) si ale Bancii Europene de Investitii (300 milioane lei). Cea mai recenta emisiune de obligatiuni lansata de o companie din Romania si listata la BVB a fost in 2005, de catre Banca Transilvania. Titlurile au ajuns la scadenta in 2010.

O alta emisiune de obligatiuni corporative ar urma sa fie lansata de Banca Transilvania. Institutia de credit vrea sa imprumute 30 milioane euro printr-o emisiune de obligatiuni convertibile, cu maturitate de pana la 7 ani si pentru care ar putea plati o dobanda anuala cu 6 - 6,25 puncte procentuale peste EURIBOR la sase luni, rata situata in prezent la 0,399%.

GDF SUEZ Energy Romania (fosta companie Distrigat Sud) a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 3,86 miliarde lei (910,8 milioane euro), in crestere cu 9%, si un profit net de 261,9 milioane lei (61,8 milioane euro), in usoara scadere.

Compania, parte a grupului energetic franco-belgian GDF SUEZ, a intrat in 2009 si pe piata furnizarii de energie electrica pentru clientii business.

Anul trecut compania a vandut 35,7 TWh de gaze naturale catre 1,4 milioane de clienti, si 133 GWh de energie electrica, segement unde compania are 480 de clienti.

Totodata, GDF SUEZ Energy Romania va construi un parc eolian in judetul Braila, cu o capacitate instalata de 48 MW, prima unitate de acest fel a companiei in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri