Bursele de actiuni si pietele pentru derivate din Statele Unite ale Americii vor ramane inchise luni si, probabil, marti, din cauza temerilor privind pagubele ce ar putea sa fie cauzate de uraganul Sandy, potrivit publicatiei The Wall Street Journal.
Aceasta va fi prima inchidere neprevazuta a pietelor de capital din SUA de la atacurile teroriste din septembrie 2001.

Participantii in piata si autoritatile de reglenentare au decis sa inchida bursa, deoarce uraganul va face dificila asigurarea sigurantei angajatilor.

Pietele de obligatiuni vor deschide normal, dar se vor inchide la pranz.

Initial, Wall Street s-a pregatit sa respecte programul de lucru luni, insa cu personal redus, cazat in hoteluri in apropierea locurilor de munca si cu sustinerea birourilor companiilor din alte orase, scrie Mediafax care citeaza CNBC. Sistemul de transport in comun din New York a fost inchis duminica seara, iar zeci de mii de angajati sunt nevoiti sa ramana acasa. Circa 8,5 milioane de persoane folosesc zilnic sistemul de transport al Autoritatii Metropolitane de Tranzit.

Bancile de pe Wall Street si-au activat planurile de urgenta, pregatite dupa atacurile de la 11 septembrie 2001. Bancile au cazat la hotel angajati cheie, inclusiv unii traderi, si se bazeaza mai mult pe personalul care locuieste in apropierea sediilor.

Nu este clar, inca, daca planurile au fost schimbate.
Uraganul Sandy este asteptat sa ajunga pe coasta de Est a SUA luni noaptea, cu ploi torentiale, vant puternic, inundatii de proportii si intrerurperi in alimentarea cu curent electric.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri