Bursa a inchis sedinta de vineri in scadere, pe cel mai mic rulaj din saptamana, iar indicii bursieri se plaseaza sub nivelul de la finele saptamanii trecute, mai putin BET-FI si BET-NG, care au inchis usor peste nivelul de vinerea trecuta, trasi in sus de Eelctrica si FP, care au atins noi maxime.

Indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, si BET - Plus (cele mai lichide 37 de titluri cu exceptia SIF si a actiunilor straine) au scazut nesemnificativ, cu 0,13%, la 7.124 puncte fata de 7.145 in urma cu o saptamana, respectiv 0,12%, la 1.056 puncte, fata de 1.059 puncte, noteaza Mediafax. Indicele BET-NG, al companiilor din energie, a scazut cu 0,2%, la 724,7 puncte fata de 724 vinerea trecuta. BET-FI, indicele care sintetizeaza evolutia societatilor de investitii financiare si a Fondului Proprietatea, a coborat vineri cu 0,26%, la 30.694 puncte, in urcare de la 30.562 in urma cu o saptamana.

Valoarea tranzactiilor realizate vineri abia a depasit 17,5 milioane lei, din care 11,4 milioane lei au fost realizate cu titlurile primelor cinci companii ca lichiditate. Electrica a continuat sa fie cea mai tranzactionata companie, cu transferuri inn valoare totala de 4,6 milioane lei. Actiunile au crescut cu 0,41%, la 12,17 lei/actiune, dupa ce au atins un nou maxim istoric de 12,20 lei/actiune.

Pe pozitia secunda s-au plasat actiunile Fondul Proprietatea, care au cumulat operatiuni de 2,5 milioane lei, dar au inchis in scadere cu 0,06%, la 0,8815 lei/unitate. Totusi, in sedinta de vineri titlurile FP au atins un nou maxim istoric, de 0,8895 lei/actiune.

BRD si Romgaz au avut fiecare tranzactii in valoare toatla de peste 1,5 milioane lei, iar titlurile bancii au inchis in urcare cu 0,46%, la 8,800 lei/actiune. Actiunea Romgaz a stagnat la 36 lei. O lichiditate buna a consemnat si Erste Bank, care a urcat cu 2%, la 91,2 lei/actiune. Valoarea totala a transferurilor s-a ridicat la 1,3 milioane lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri