Electrica are programate investitii de peste 715 mil. euro pana in 2018, iar pentru acest an planul de investitii aprobat de ANRE prevede investitii de 121 mil. euro.

Ca parte a acestui plan, Electrica a inaugurat si investitia de aproape 2 mil. euro in modernizarea Statiei 110/20 kV Liesti, una dintre cele 27 de statii de 110 kV din cadrul sucursalei SDEE Galati, un nod din Sistemul Energetic National. Prin intermediul Statiei Liesti se realizeaza tranzitul de energie electrica intre judetele Braila, Vrancea si Galati, precum si alimentarea cu energie electrica a zonei respective.

Inceputa in august 2013, modernizarea Statiei Liesti a presupus lucrari de inlocuire a echipamentelor uzate cu echipamente moderne care sa reduca substantial numarul de intreruperi, sa creasca eficienta prin reducerea pierderilor de energie electrica, precum si reducerea cheltuielilor de exploatare si mentenanta.

“Pe de-o parte este nevoie de investitii importante in segmentul de distributie, iar pe de alta parte avem deja in derulare proiecte de modernizare pentru imbunatatirea eficientei si pentru cresterea calitatii serviciilor. Dincolo de beneficiile evidente pentru clienti si de efectul pozitiv asupra rezultatelor noastre operationale, acest efort se va reflecta si in contributia directa la dezvoltarea economiei romanesti”, mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Ioan Rosca, directorul general al Electrica.

Investitia a fost cofinantata prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, in baza contractului de finantare incheiat cu Ministerul Economiei.

Valoarea totala a lucrarilor de modernizare a fost de peste 2 mil. euro (8,9 mil. lei), din care 940.000 de euro (4,1 mil. euro) a insemnat asistenta financiara nerambursabila.

Electrica a reusit in primele 6 luni ale acestui an sa creasca investitiile in retelele electrice cu peste 21% fata de aceeasi perioada a anului 2014.

Pana in 2018, Electrica isi propune trecerea la tensiunea de 20 kV a aproximativ 3.000 km linii de medie tensiune si un numar de 2.400 posturi de transformare, cu reabilitarea a peste 1.000 de celule in statiile electrice.

Sursa foto: Compania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri