Transgaz, un monopol al transportului de gaze naturale controlat de stat, a inregistrat in primul semestru din acest an un profit net de 400,5 milioane lei (87,5 milioane euro), in crestere cu 42,1% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul cresterii cifrei de afaceri cu 26%, potrivit situatiilor financiare transmise vineri Bursei de Valori Bucuresti.

In primul semestru din 2016, compania a inregistrat un profit net de 281,8 milioane lei.

Compania si-a majorat cifra de afaceri cu 26,2% in primul semestru fata de aceeasi perioada din 2016, pana la 1,03 miliarde lei (circa 226 milioane euro), potrivit News.ro.

Cresterea afacerilor a fost generata de majorarea volumului de gaze transportate cu16,8% in primul semestru, la 6,86 miliarde metri cubi.

"Transgaz detine statutul de monopol in transportul gazelor naturale din Romania si vehiculeaza circa 90% din totalul gazelor naturale consumate. Din totalul veniturilor din exploatare realizate in sem I 2017, circa 13% sunt in valuta, fiind realizate din activitatea de transport international al gazelor naturale", arata raportul semestrial al companiei.

In 2016, Transgaz a inregistrat un profit net de 595,7 milioane lei (132,4 milioane euro), in crestere cu 22% fata de anul precedent.

Transgaz este controlata de stat, prin Ministerul Economiei, care detine 58,5% din actiuni. Compania este listata la Bursa de Valori Bucuresti si are o valoare de piata de 4,57 miliarde lei (1 miliard euro), la ultimul pret de inchidere, de 388 lei/actiune.

Sursa foto: INSAGO/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri