Wood & Company, cea mai mare banca de investitii din Europa Centrala si de Est, a devenit membru asociat al Bursei de Valori de la Sofia si estimeaza ca saptamana viitoare va incepe sa tranzactioneze, arata jun comunicat al bancii.

Wood & Company intentioneaza sa isi extinda oferta, astfel incat sa permita accesul la tot mai multe platforme de tranzactionare din tarile europene emergente.

In afara de Bursa de Valori de la Sofia, pe care o considera o piata importanta din Europa de Sud-Est, banca de investitii Wood & Company mai este membra a Bursei de Valori Bucuresti, a celor de la Praga, Budapesta, Varsovia si Ljubljana, ca si a Wiener Boerse si Deutsche Boerse.

Cu o capitalizare de piata de 10 miliarde dolari, dar beneficiind de recenta aderare la Uniunea Europeana (UE), Bursa de Valori de la Sofia este "o piata mica dar promitatoare din regiunea Balcanilor", arata comunicatul Wood.

Raportat in dolari, indicele principal al bursei de la Sofia a urcat cu 78% in ultimele 12 luni, iar evolutia lui reflecta deja asteptarile investitorilor pentru piata.

"Ne bucuram ca am reusit sa devenim membrii ai burselor de valori din tarile care au aderat la Uniunea Europeana (UE) la 1 ianuarie. Procesul a fost foarte dificil, deoarece a trebuit sa indeplinim tot felul de solicitari de reglementare", a spus un director al bancii de investitii, Andrea Ferancova si a adaugat ca "investitorii vor avea posibilitatea de a cumpara actiuni bulgaresti direct prin intermediul Wood & Company".

Wood & Company este cel mai mare broker de pe piata din Republica Ceha, iar firma s-a orientat inspre tranzactionarea cu valori mobiliare si consultanta companiilor din 1991, de cand a fost infiintata.

Valoarea tranzactiilor efectuate de Wood & Company in 2006 se ridica la 24 miliarde dolari, iar compania are o cota de piata de peste 7% in regiune si, respectiv 30% in Praga.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri