Anuntul companiei Prefab (PREH) de a se lista la cota BVB a ridicat interesul investitorilor pe aceste titluri in cursul sedintei de tranzactionare de joi, fiind schimbate 63.400 de actiuni, cu peste 600% mai multe decat in ziua precedenta.
“Interesul ridicat al investitorilor ca urmare a anuntului ca societatea urmeaza sa se coteze la categoria Bursei arata un reviriment al pietei pentru proiecte care pot aduce un suflu nou pe piata bursiera din Romania. Companii stabile, care pot oferi garantii de dezvoltare printr-un management eficient trebuie incurajate sa isi gestioneze activitatile pe Bursa, fapt care va oferi un plus de transparenta si predictibilitate pentru investitori”, a declarat Marian Petre Milut (foto), presedintele grupului Prefab si Romerica International, intr-un comunicat remis presei.

Titlurile au inchis sedinta cu un pret de 2,18 lei, cu 9% mai mare decat cotatia de miercuri. Lichiditatea totala atrasa a fost redusa de doar 135.070 lei.

In ceea ce priveste evolutia pretului actiunilor, reprezentantii companiei sustin ca se asteapta la o apreciere pe masura ce demersurile de listare se vor finaliza.

“Privind din prisma volumelor in crestere consemnate in ultimele zile, se poate considera ca actiunea beneficiaza de un interes sporit din partea investorilor, ceea ce este un catalizator si pentru pret, in sensul aprecierii acestuia”, a mai precizat Milut.

Compania a anuntat ieri ca estimeaza ca va promova de pe piata Rasdaq la cota Bursei de Valori Bucuresti in termen de 2-3 luni.

Prefab are un capital social de 24,26 milioane lei, impartit in 48,5 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,5 lei.

Actionarul principal este Romerica International, cu o detinere de 80,04%, in timp ce SIF Muntenia (SIF4) are o participatie de 12,97%. Astfel, free-float-ul companiei (actiunile care se pot schimba in piata de catre investitori) este de 6,98%.

Capitalizarea companiei este de 105,8 milioane lei (25,9 mil. euro), conform ultimei cotatii de 2,18 lei/actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri