Agentia Nationala de Integritate a trimis, luni, o noua solicitare Camerei Deputatilor de revocare din functie a deputatului Petre Roman, ca urmare a ramanerii definitive a raportului de evaluare al inspectorilor ANI, prin necontestare.

"Cel mai recent raport al Comisiei Europene privind progresele inregistrate de Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare critica procedura de incetare a mandatelor privind membrii Parlamentului, respectiv cazul fostilor senatori Mircea Diaconu si Mora Akos, precum si a fostului deputat Stefan Bucur Stoica. In acelasi raport se mentioneaza faptul ca «aplicarea de catre Parlament a deciziilor ANI (si anume a celor care au fost confirmate in instanta) este in continuare inegala, in ciuda sperantei ca reformele vor spori gradul de aplicare automata a acestora. Intr-un caz emblematic solutia n-a fost gasita decat dupa ce senatorul in cauza si-a dat demisia»", arata ANI, intr-un comunicat de presa, potrivit Mediafax.ro.

Comisia juridica a amanat luni decizia privind incompatibilitatea lui Petre Roman

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a amanat, luni, o decizie in privinta incompatibilitatii deputatului PNL Petre Roman, urmand sa ceara Biroului Permanent sa solicite ANI un punct de vedere privind documentele depuse de Roman, care sustine ca procesul in cazul sau nu s-a incheiat. Petre Roman i-a anuntat pe membrii comisiei ca nu este de acord cu punctul de vedere al ANI potrivit caruia nu ar fi contestat raportul privind incompatibilitatea sa si sustine ca doua certificate de grefa de la Tribunalul Bucuresti si Curtea de Apel Bucuresti dovedesc ca a solicitat in instanta anularea raportului ANI.

"Atata timp cat am aceasta situatie, acest drept de a-mi cauta dreptatea in justitie, nu se poate confirma ceea ce pretinde ANI", a spus Roman. El a precizat ca si "chitanta privind taxa de timbru a fost depusa in timp util". Plenul Camerei Deputatilor urma sa ia act, in sedinta de luni, de incetarea mandatului lui Petre Roman, pe baza raportului Comisiei Juridice pe marginea solicitarii Agentiei Nationale de Integritate. Deputatul PNL Petre Roman a depus o noua contestatie la raportul ANI prin care a fost constatat incompatibil, insa de aceasta data actiunea a fost inaintata la Curtea de Apel Bucuresti, dosarul fiind inregistrat in 16 ianuarie.

Anterior, Petre Roman a contestat raportul ANI la Tribunalul Bucuresti, instanta constatand faptul ca actiunea impotriva raportului ANI a fost depusa la o alta instanta decat cea competenta, care era Curtea de Apel Bucuresti. Mai mult, deputatul PNL nu prezentase dovada achitarii taxei de timbru. Astfel, Tribunalul Bucuresti a respins definitiv sesizarea lui Petre Roman, precizand ca deputatul nu mai poate contesta raportul de incompatibilitate al ANI pe numele sau.

La jumatatea lunii ianuarie, Agentia Nationala de Integritate a inaintat Camerei Deputatilor o adresa in care solicita sa se constate incetarea mandatului deputatului Petre Roman, prezentand dovada faptului ca la Curtea de Apel Bucuresti nu a fost inregistrata vreo contestatie in termenul prevazut de lege pana la ramanerea definitiva a raportului ANI.

In martie 2014, ANI a constatat ca Petre Roman a fost in incompatibilitate din 20 decembrie 2012, intrucat detinea, simultan, functia de deputat si calitatea de persoana fizica autorizata - Roman V. Petre Persoana Fizica Autorizata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri