Romania a sarbatorit, la 1 ianuarie 2017, primul deceniu in Uniunea Europeana, organism care adus nenumarate avantaje romanilor, de la libera circulatie in Europa pana accesul pe piata muncii si la studii in marile universitati de pe batranul continent, potrivit analizei specialistilor, conform Adevarul.

Primul deceniu in Uniunea Europeana, 1 ianuarie 2007 – 1 ianuarie 2017, le-a adus romanilor, in primul rand, libertate de miscare in interiorul acestui organism european in care tara noastra a intrat dupa negocieri care au inceput in februarie 2000. De aseemnea, accesul la piata muncii a fost un beneficiu vizibil. „In primul rand, Romania a castigat cateva miliarde bune in fiecare an si nu vorbesc aici de fondurile europene, pentru ca dupa cate am vazut la noi e mereu greu de atras aceste fonduri. Ma refer banii adusi de milioanele de romani care pot lucra in UE. Posibilitatea circulatiei si a muncii in UE sunt indiscutabil, cele mai mari beneficii pentru Romania. Un alt beneficiu: faci parte din zona decidenta. Nu folosim la maxim acest aspect care tine de apartenenta la UE. Insa, suntem acolo si conteaza acest lucru““, a declarat pentru „Adevarul“ sociologul Alfred Bulai.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: Pixabay/Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri