Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat ca exista o "problema" cu valoarea euro, deoarece Banca Centrala Europeana (BCE) isi adapteaza politicile la membrii mai slabi din zona euro si nu strict la Germania, relateaza Reuters.

"Avem in acest moment in zona euro, desigur, o problema cu valoarea monedei euro", a declarat Angela Merkel in cadrul Conferintei de Securitate de la Munchen, potrivit News.ro. Ea a adaugat ca Banca Centrala Europeana are o politica monetara care nu este orientata spre Germania, ci mai degraba catre tari de la Portugalia pana la Slovenia sau Slovacia.

“Daca inca am mai fi avut marca germana, aceasta cu siguranta ar fi avut o valoare diferita de cea pe care o are euro in acest moment. Dar aceasta este o politica monetara independenta asupra careia nu am vreo influenta ca si cancelar al Germaniei", a completat Angela Merkel. Observatiile cancelarului german au venit dupa ce un consilier comercial al presedintelui SUA, Donald Trump, a acuzat Germania ca profita de un euro "extrem de subevaluat".

Sursa foto: 360b / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri