Klaus Iohannis a afirmat, sambata, inaintea reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, ca negocierile cu Marea Britanie pentru iesirea acesteia din Uniunea Europeana trebuie purtate in bloc de statele UE, fara negocieri separate, iar acordul trebuie sa fie unul global, nu sectorial.

”Trebuie sa fie excluse negocierile separate si negocierile sectoriale. UE-27 trebuie sa fie unita, sa negocieze cu o singura voce si rezultatul nu poate fi unul pe bucatele (...) Toti pentru unul, unul pentru toti si nimic nu este agreat pana nu se agreaza totul”, a afirmat presedintele Klaus Iohannis, potrivit News.ro.

Pe de alta parte, el a sustinut ca negocierile trebuie sa se desfasoare in etape: mai intai pentru acordul de iesire a Regatului Unit din Uniunea Europeana, apoi relatiile post-Brexit dintre cele doua entitati.

”Relatia dintre Uniunea si Marea Britanie de dupa iesire nu poate fi negociata simultan cu iesirea ordonata. Atunci este clar ca avem nevoie de o etapizare. Trebuie sa incepem cu iesirea, iar cand suntem lamuriti destul de clar - unii evalueaza intr-un scenariu optimist ca ar fi posibil sa se intample acest lucru pana la sfarsitul anului - atunci sa evaluam daca am facut sau nu progres suficient. Daca am facut, atunci putem, de principiu, sa incepem si negocierile pentru ce va fi dupa”, a mai spus Iohannis.

Conform programului anuntat, Klaus Iohannis participa la ora 13.30 (ora Romaniei) la reuniunea Consiliului European cu presedintele Parlamentului European, la ora 14.15 urmand sa aiba loc dejunul de lucru al sefilor de stat si de Guvern. In jurul orei 16 este asteptata conferinta de presa a presedintelui Consiliului European Donald Tusk si a presedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

Purtatorul de cuvant al sefului statului, Madalina Dobrovolschi, a prezentat vineri principalele teme pe care le va sustine presedintele la Bruxelles.

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, se va afla la Bruxelles, unde va participa la reuniunea speciala a Consiliului European in format UE 27. Aceasta reuniune este prilejuita de faptul ca Marea Britanie a notificat in legatura cu dorinta de a parasi Uniunea Europeana, conform articolului 50 al Tratatului UE", a declarat Madalina Dobrovolschi, la Palatul Cotroceni, precizand ca la aceasta reuniune se va incerca gasirea unui mandat general de negociere in privinta Brexit.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri