Liviu Dragnea a spus, referitor la impozitul pe venitul global, ca Guvernul s-ar putea sa ia decizia sa nu mai foloseasca consultanti fiscali si sa amane cu un an introducerea deducerilor pe baza de chitante, perioada in care sa se informatizeze administratia.

"Mai sunt doua chestiuni legate de capacitatea administrativa, logistica si informatica a ANAF – este o problema, si alta problema o reprezinta necesarul de 30, 30 si ceva de mii de consultanti fiscali. Si s-ar putea sa luam decizia ca sa nu mai folosim consultanti fiscali si sa amanam cu un an, adica sa intre in vigoare din 2019 practic (introducera deducerilor pe baze de chitante, n.r) , perioada in care sa informatizam adminstratia si omul sa nu mai fie nevoit sa aiba acei consultanti fiscali pentru ca va primi prin sistem informatic formularele pe care sa le trimita inapoi si sa-si plateasca si taxele si impozitele”, a declarat Liviu Dragnea, potrivit News.ro.

Liderul PSD a sustinut ca este necesara „compatibilizarea sistemelor informatice”.

ANAF are un sistem informatic, Ministerul de Finante are un alt sistem informatic, administratiile locale nu sunt conectate toate, fiecare au softuri diferite si lucram acum cu o echipa mai larga in asa fel incat sa se uniformizeze sistemele informatice

Liviu Dragnea

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, inca de la inceputul saptamanii, ca exista posibilitatea ca introducerea impozitului pe gospodarie si noua modalitatea de calcul a darilor catre stat ar putea fi amanata cu un an, daca nu va exista garantia ca va exista un numar suficient de consultanti fiscali pentru populatie.

Nu avem de gand sa renuntam la sistemul nou de impozitare pentru ca este un alt sistem prin care clasa mijlocie se dezvolta. In perioada urmatoare o sa analizam cu foarte mare atentie daca anul 2018 este un interval suficient pentru a putea gestiona infiintarea acelui corp de 35.000 de consultanti fiscali. Daca vom ajunge la concluzia ca actualul sistem nu ne da garantia ca, pana la finalul anului 2018, acesti consultanti fiscali pot fi identificati, atunci putem amana cu un an

Liviu Dragnea

CITESTE SI: Cum va fi calculat venitul net anual global pe gospodarie. Vor fi deduceri pentru RCA, abonament la fitness

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri