Comuna Corbeanca si imprejurimile sunt la ora actuala locatii cu potential extraordinar pentru dezvoltarile rezidentiale. Acest lucru a fost demonstrat in ultimii ani prin proiectele de mari dimensiuni care au fost anuntate si realizate in aceasta zona. Distanta foarte mare de sursele poluante, infrastructura in continua ameliorare si extindere si vecinatatea padurilor sau a lacurilor, au contribuit la aparitia unor veritabile mici localitati.
Firma de investitii imobiliare Marr Capital s-a oprit la zona Corbeanca pentru a initia constructia unui ansamblu rezidential de mari dimensiuni. Complexul de vile, denumit Corbeanca Forest, va ocupa un teren de 7,54 ha la intrarea in comuna, in vecinatatea padurii si lacului.

Valoarea proiectului se va ridica, conform dezvoltatorului, la 25 de milioane de euro. Ca parte a investitiei, Marr Capital a achizitionat terenul din surse proprii si negociaza imprumuturi bancare pentru amenajarea lui si ridicarea celor 100 de vile individuale sau cuplate. Trebuie mentionat ca terenul nu este amplasat langa strada principala, astfel incat neplacerile cauzate de zgomot si traficul din zona sunt eliminate. In plus, deschiderea la zona de padure este de 420 m.

Toate avizele si permisele au fost obtinute, asadar vom incepe in martie executia lucrarilor de infrastructura locala, iar constructia vilelor va debuta in mai. Intregul ansamblu va fi livrat pe piata in doi ani, iar prima vila va fi gata in septembrie anul acesta. Loturile de teren oferite spre vnzare au arii cuprinse intre 500 si 700 de mp, iar suprafetele construite vor fi intre 220 mp, pentru vilele individuale, si 294 mp, pentru cele cuplate, spune Ala Buceatchi, director general al Marr Capital.

Viitorii locatari vor avea posibilitatea sa aleaga intre opt tipuri de design si utilari. Regimul de inaltime va fi de parter si mansarda locuibila sau parter, etaj si mansarda locuibila, toate variantele oferind incaperi cu spatii generoase si perfect luminate. Ca si partitionare, casele vor cuprinde la parter o bucatarie, un hol si casa scarii, sufragerie, grup sanitar si birou. Acesta din urma se poate transforma in garaj, functie de optiunea clientului. Sufrageria va fi punctul de atractie al parterului, deoarece va masura circa 32 mp utili si va avea iesire catre curtea interioara. O atentie deosebita a fost acordata si gradinii, careia i s-au rezervat nu mai putin de 300 mp. Etajul inti va fi impartit pentru trei dormitoare. Dormitorul matrimonial va beneficia de un dressing room, precum si de propria baie. O a doua baie va deservi celelalte dormitoare.

Ca dovada in plus a conceptului flexibil, mansarda va fi lasata ca spatiu deschis, astfel inct va putea servi drept alt dormitor sau camera de petrecere a timpului liber. Vilele vor dispune de propriul sistem de incalzire, in bucatarie fiind amplasata o centrala termica, de tip mural, cu tiraj fortat si boiler pentru prepararea apei calde menajere.

Structura caselor se va realiza din zidarie portanta, continnd caramida cu smburi din beton armat, iar peretii de compartimentare vor fi din gips-carton, izolati termic si fonic, si din BCA. Betonul armat va fi folosit la executia scarilor, iar lemnul ignifugat, la sarpanta.

Pentru partea de finisaje, compartimentare si dotari se ofera trei variante, in cazul in care se vrea achizitionarea , dar se poate si ca vila sa fie lasata , dnd astfel posibilitatea clientului sa opteze pentru felul cum va arata viitoarea sa locuinta. S-a luat aceasta decizie din dorinta ca fiecare resedinta in parte sa-l reprezinte pe locatarul sau. Tot in aceasta idee, cumparatorii vor avea la dispozitie si o foarte atractiva oferta de creditare, pe minim 20 de ani, pentru achizitionarea vilelor din acest complex, precizeaza Ionut Bordei, Managerul Departamentului de Vnzari Rezidentiale al Eurisko, agentul exclusiv pentru Corbeanca Forest.

Marr Capital va asigura conectarea la retelele de electricitate, apa, canalizare, gaze, telefonie fixa si cablu. De asemenea, in interiorul complexului va exista un centru comercial pentru deservirea riveranilor, iar ansamblul va fi pazit non-stop si incercuit cu un gard de protectie.
Corbeanca Forest va fi construit de Opal Consulting, planurile fiind creatia firmei de arhitectura CenterPoint.

Complexul va fi dezvoltat in trei etape. In prima faza se vor livra pe piata 20 de unitati, apoi se va construi in functie de rezervarile facute in timpul, sau dupa epuizarea primului lot de case. Dezvoltatorul a ales foarte bine Corbeanca pentru amplasarea primului sau proiect rezidential din Romnia. In ultimii ani, zona a inflorit datorita aparitiei numeroaselor vile, att de clasa medie, ct si de lux. Arealul se va mentine in topul preferintelor investitorilor si in urmatorii ani, pentru conditiile existente acolo, ca de exemplu mult spatiu verde, lacuri si acces facil catre Bucuresti si Valea Prahovei, incheie Ionut Bordei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri