Parcurile de birouri West Gate si Novo Park, dezvoltate de compania Genesis Development, au ajuns la un grad de ocupare de 94%, respectiv 99%, dupa ce doi chiriasi existenti, Société Générale si UniCredit Business Integrated Solutions, au inchiriat noi spatii cu o suprafata totala de 5.000 de metri patrati.

Compania Société Générale, actionarul majoritar al BRD, si-a dublat suprafata ocupata in West Gate, ajungand la 5.000 de metri patrati, in timp ce UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS) a ajuns, dupa extinderea suprafetei existente, la aproape 12.500 de metri patrati ocupati in Novo Park.

Noile spatii preluate de cele doua companii chiriase in West Gate si Novo Park totalizeaza 5.000 de metri patrati. Gradul mediu de ocupare al celor doua parcuri de birouri, care insumeaza 150.000 de metri patrati de clasa A, a crescut astfel la aproape 97%.

“2013 a fost un an in care am reusit sa atragem noi chiriasi, sa permitem extinderea celor existenti si sa renegociem contracte de inchiriere care au facut istorie, cum este cel cu HP, cel mai mare chirias din piata spatiilor de birouri”, a declarat Liviu Tudor, presedintele Genesis Development.

Parcul de birouri West Gate, amplasat in cartierul Militari, in imediata apropriere a statiei de metrou Preciziei, este compus din cinci cladiri de birouri, cu o suprafata totala de 75.000 de metri patrati. Printre companiile care au sediul in West Gate se numara: Dacia Renault, Siemens, Ericsson, WNS, Société Générale, PPD (Pharmaceutical Product Development) Romania, Panasonic, Citibank, Alpha Bank, Carestream Health, Medicover si Accenture.

Novo Park, amplasat in vecinatatea statiei de metrou Pipera, este format din sapte cladiri de birouri, cu o suprafata de aproximativ 75.000 mp inchiriabili. Printre chiriasii Novo Park se numara: Hewlett-Packard (HP), Procter & Gamble (P&G), Mondelez Romania (cunoscuta anterior sub denumirea de Kraft Foods), Grupul Garanti Romania, Ringier, Sodexo, Infineon Technologies, Yokagawa, Luxoft si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).

Recent, Genesis Development a investit 800.000 de euro in crearea de noi facilitati, lucrari de infrastructura si peisagistica in cadrul proiectului Novo Park. Aceste investitii fac parte din programul de imbunatatire continua pe care Genesis Development il deruleaza atat in Novo Park, cat si in West Gate.

In acest an, ambele parcuri de birouri au obtinut certificarea BREEAM Very Good, devenind primele parcuri verzi de birouri din Romania. Genesis Development detine in prezent cea mai mare suprafata de spatii de birouri verzi de pe piata locala.

Genesis Development este o companie de dezvoltare imobiliara cu o experienta de peste 15 ani pe piata locala. Compania a dezvoltat parcurile de afaceri West Gate si Novo Park, care totalizeaza circa 150.000 de metri patrati de spatii de birouri de clasa A. Genesis Development este, de asemenea, dezvoltatorul primului campus privat din Romania, West Gate Studios, care cuprinde 925 de garsoniere si apartamente destinate inchirierii, in prezent ocupat in proportie de 100%.

Investitiile realizate de Genesis Development in Romania se ridica la 300 de milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri