Autorizatiile de construire pentru cladiri rezidentiale au scazut cu 0,2% in primele zece luni, la 32.275, evolutie negativa reflectata in special in regiunile Centru si Nord-Est, iar in octombrie au fost eliberate 3.243 autorizatii, in scadere cu 15,9% fata de septembrie, potrivit datelor INS, citate de Mediafax.

Astfel, autorizatiile de constructii eliberate s-au diminuat numeric in regiunile Centru (-353 autorizatii), Nord-Est (-347), Vest (-297), Sud-Vest Oltenia (-258), Sud-Muntenia (-201) si Sud-Est (-46). In schimb, s-au consemnat cresteri in Bucuresti-Ilfov (+1.249 autorizatii) si Nord-Vest (+180). In octombrie s-au eliberat 3.243 autorizatii, din care 60,8% pentru zona rurala.

Scadere a numarului de autorizatii pentru cladirile rezidentiale, resimtita in Bucuresti

"Distributia in profil regional evidentiaza o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Bucuresti-Ilfov (-288 autorizatii),
Nord-Est (-143), Sud-Est (-94), Centru (-38 ), Vest (-36), Sud-Muntenia (-24) si Nord-Vest (-2). Crestere s-a inregistrat in regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia (+10 autorizatii)", se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

Fata de aceeasi luna a anului trecut, numarul de autorizari a ramas relativ constant (doar cu 15 autorizatii mai putin), insa pe regiuni s-au reflectat scaderi in Vest (-88 autorizatii), Sud-Est (-54) si Sud-Vest Oltenia (-27) si cresteri in Sud-Muntenia (+72 autorizatii), Nord-Vest (+45), Bucuresti-Ilfov (+20), Nord-Est (+11) si Centru (+6).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri