Marcel Barbut, proprietarul AdePlast, unul dintre cei mai mari producatori de materiale de constructii din Romania, isi doreste o noua fabrica in Romania si se va concentra pe cresterea profitabilitatii companiei in cursul anului viitor, dar si pe alocarea unor resurse importante ce vor fi directionate spre investitii sigure.

“Anul 2016 va fi unul extrem de bun pentru AdePlast, motiv pentru care am inceput sa ne gandim si la strategia pentru anul viitor. La sfarsitul acestui an vom inchide o serie de credite si ne vom concentra pe cresterea profitabilitatii companiei. In plus, avem in vedere demararea unei noi fabrici la Oradea, intr-un business cu valoare adaugata mare, cu marja de profitabilitate de circa 40%. Investitiile le vom face in conditii sigure, iar in acest moment cautam o solutie alternativa de finantare, fiind interesati de un partener care sa investeasa alaturi de noi”, a declarat Marcel Barbut, proprietarul AdePlast.

La sfarsitul lunii septembrie, AdePlast a inregistrat o cifra de afaceri de 277 milioane lei, in crestere cu 17% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In aceeasi perioada compania a livrat peste 1 milion de metri cubi de polistiren, in conditiile in care la sfarsitul lui 2015, nivelul atins pentru acest produs a fost de 966.000 de metri cubi .

„Am reusit sa livram 10 milioane de metri patrati de termosistem, iar sezonul este in plina derulare. Totusi, in ciuda evolutiilor din acest an, piata de polistiren se asaza incet, incet pe aceleasi coordonate ca in tarile dezvoltate, iar la final ne asteptam ca in piata sa ramana cel mult cinci producatori importanti”, a precizat Marcel Barbut.

AdePlast: Cresteri de peste 50% la export

AdePlast a inregistrat cresteri importante in primele noua luni si la export, sustinute in special de livrarile din Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova, Cipru, Marea Britanie, Germania sau Austria.

“Avem un avans de 55% fata de anul trecut si asta se datoreaza faptului ca am inceput sa avem parteneri stabili pe zone cu potential mare de dezvoltare”, a spus, la randul sau, Alex Barbut, unul dintre fiii proprietarului AdePlast, responsabil cu dezvoltarea si activitatea pe pietele din regiune in cadrul AdePlast.

Gamele produse cu cele mai mari cresteri au fost polistirenul, mortarele umede si cele uscate.

“Una dintre pietele pe care le-am accesat intens in ultima perioada a fost cea a hidroizolatiilor, prin gama de produse si solutii Schomburg. La acestea se adauga, mai nou, membranele hidroizolante, care, la 9 luni, au inregistrat o crestere de 26% in vanzari si 51% in cantitate”, au mai spus oficialii companiei AdePlast.

AdePlast este unul dintre cei mai mari producatori de materiale de constructii la nivel local, o piata pe care mai activeaza nume precum Henkel (Ceresit), Baumit, Duraziv si multi altii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri