Diferenta dintre pretul initial mediu de strigare pentru un apartament din Bucuresti si pretul final mediu anuntat de proprietari a fost de 14,18% in cursul anului 2010, arata un studiu al portalului imobiliar MagazinulDeCase.ro.
Cele 896 imobile intrate in studiu sunt din Bucuresti si sunt reprezentate de garsoniere, apartamentelor cu doua si trei camere, precum si case, toate vandute prin intermediul portalului in cursul anului 2010.

„In sectorul garsonierelor, preturile medii finale de vanzare au scazut cu 15,9 % fata de preturile medii initiale, intre cele doua tipuri de preturi inregistrandu-se o diferenta de 7.000 de euro. Astfel, proprietarii au negociat de la un pret mediu de inceput de 44.000 de euro la un pret de vanzare de 37.000 de euro”, sustin cei de la MagazinulDeCase.ro.

Pe segmentul apartamentelor cu doua camere, a fost inregistrata o scadere a pretului mediu final de vanzare fata de pretul mediu initial de 8,84 %, reprezentand circa 5.750 de euro. Proprietarii au scazut pretul de la 65.000 de euro pana la 59.250 de euro.

„Cele mai mici negocieri au avut loc in cazul apartamentelor cu trei camere amplasate preponderent in zonele centrale, unde pretul final de vanzare in urma negocierii a fost de 82.000 de euro, cu 4,65 % mai mic fata de pretul initial cerut de proprietar, de 86.000 de euro”, se mai arata in studiul citat.

Proprietarii caselor sunt cei care au lasat cel mai mult din pret, potrivit MagazinulDeCase.ro. Acestia si-au redus cu 20% asteptarile, de la un pret mediu initial de listare de 184.000 de euro la un pret mediu de vanzare de 147.000 de euro.

Portalul imobiliar MagazinulDeCase.ro a fost achizitionat, la inceputul lunii iulie 2010, de catre Sanoma Digital Romania, o companie subsidiara a grupului Sanoma Magazines International.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri