Mos Craciun a fost autorizat in mod oficial luni sa intre pe teritoriul american alaturi de renii lui, considerati lipsiti de boli, de catre Ministerul Agriculturii, care, la fel ca alte ministere americane, se amuza combinand insolitul cu lucrurile serioase, in perioada sarbatorilor, potrivit AFP.

Un permis de intrare si de iesire in si de pe teritoriul american a fost acordat lui "Mos Craciun de la Polul Nord" intre 24 decembrie ora 18.00 si 25 decembrie ora 06.00, a anuntat un comunicat oficial emis de USDA (U.S. Department of Agriculture), care afirma ca "vrea sa faca tot ce poate pentru a-l ajuta pe Mos Craciun", noteaza Mediafax.

Atelajul sau este exceptat de testele sanitare obligatorii, intrucat "Polul Nord prezinta un risc neglijabil de boli pentru septelul american", a anuntat, cu amuzament, acelasi minister, care i-a cerut totusi lui Mos Craciun sa faca traditionala urare "Craciun fericit!" personalului ministerului atunci cand va trece granita americana.

Ministerul Agriculturii, de obicei mult mai strict atunci cand vine vorba de intrarea unor animale vii pe teritoriul american, nu este insa singura institutie americana care se amuza in aceasta perioada a sarbatorilor.

Nu mai putin serioasa FAA (Federal Aviation Administration), autoritatea din domeniul securitatii aeriene, a anuntat la randul ei pe Twitter ca Mos Craciun "si-a prezentat planul de zbor si a optat pentru zboruri mai economice in carburant".

Numaratoarea inversa a inceput si pentru NORAD, comandamentul pentru aparare aerospatiala nord-americana, care, in fiecare an, supravegheaza si "escorteaza" cu avioanele sale de vanatoare traseul urmat de sania condusa de Mos Craciun, pe care il prezinta pe un site pe internet (noradsanta.org), tradus in noua limbi.

Acest organism, aflat sub o comanda comuna americana si canadiana, a inceput aceasta "supraveghere aeriana" din intamplare in 1955, cand o reclama a dat, din greseala, numarul de telefon de la centru pentru a-l contacta pe Mos Craciun. Un colonel le-a raspuns copiilor pentru a nu-i dezamagi si apoi a devenit o traditie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri