Jucatoarea Simona Halep, locul 3 WTA, a declarat ca va avea emotii la Turneul Campioanelor, competitie la care participa in premiera, dar si-a dorit foarte mult sa ajunga in Singapore si nu are nimic de pierdut, scrie wtatennis.com.

"Anul trecut, atunci cand am jucat la Sofia, le-am spus parintilor mei ca visul meu este sa joc la turneul cel mare, la Turneul Campioanelor. Am facut totul pentru a ma califica. Imi doream sa joc cu cele mai bune jucatoare din lume. Si pentru mine este ceva foarte special faptul ca m-am calificat. Voi avea emotii, pentru ca este cel mai mare turneu, dar nu am nimic de pierdut. Trebuie doar sa fac tot ce imi sta in puteri. Va fi special pentru mine si cu siguranta ma voi bucura de participare", a spus Simona Halep, potrivit Mediafax.

Wtatennis.com noteaza ca, dupa "opt luni fenomenale", in care a castigat turneele de la Doha si Bucuresti, a ajuns in finala unui turneu de Grand Slam la Roland Garros si a urcat pe locul 2 WTA, Halep a inregistrat o scadere,"nereusind sa treaca de sferturile de finala la ultimele cinci turnee". "Dar ea are rezultate bune in acest an impotriva celorlalte sapte jucatoare din top 8 si spera sa revina in forma maxima", adauga site-ul WTA.

"Sper sa imi recapat increderea suta la suta. Am motive sa fiu increzatoare deoarece am jucat foarte bine in acest an - am ajuns in finala la Roland Garros si am inregistrat si alte rezultate importante. Dar trebuie sa muncesc in continuare in fiecare zi si sa cred ca pot juca la un nivel foarte bun", a adaugat Simona Halep.

Simona Halep, de luni locul 4 WTA, va juca in grupa rosie la Turneul Campioanelor, alaturi de Serena Williams, Eugenie Bouchard si Ana Ivanovici, conform tragerii la sorti de sambata, de la Singapore. Americanca Serena Williams este locul 1 WTA, canadianca Eugenie Bouchard este locul 7 WTA, iar jucatoarea sarba Ana Ivanovici este pe locul 8 WTA.

Din grupa alba vor face parte rusoaica Maria Sarapova, locul 2 WTA, sportiva ceha Petra Kvitova, de luni locul 3 WTA, poloneza Agnieszka Radwanska, locul 6 WTA si daneza Caroline Wozniacki, locul 9 WTA. In faza grupelor se va juca fiecare cu fiecare, primele doua clasate urmand a se califica in semifinale, faza in care se vor intalni ocupanta locului 1 dintr-o grupa cu ocupanta locului 2 din cealalta grupa. Invingaoarele din semifinale isi vor disputa trofeul.

Jucatoarele vor primi cate 70 de puncte pentru fiecare meci jucat in grupa, participarea fara victorie insemnand un total de 210 puncte. La acestea se adauga 160 de puncte pentru fiecare partida castigata in grupa. Astfel, o jucatoare se califica in semifinale cu punctajul obtinut in grupa, maximum fiind 690 de puncte. Accederea in ultimul act se premiaza cu 360 de puncte, totalul maxim fiind de 1.050 de puncte. Castigatoarea trofeului va primi alte 450 de puncte, putand acumula 1.500 de puncte.

Gabriel Mitrache / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri