Seful Corpului de Control al premierului, Valentin Mircea, a comentat pe Facebook modul in care s-au comportant institutiile statului din punctul de vedere al comunicarii in cazul cutremurului de sambata noaptea, afirmand ca nu si-au facut treaba corespunzator, la fel ca si posturile de televiziune, care difuzau reluari si nu au linistit populatia.

"Concluzia preliminara: institutiile statului roman au note maxime la simpozioane si umflat muschii, dar nu va bazati pe ele cand va lovi un mare cutremur. Mass-media si mai ales televiziunile sunt odioase: ore intregi nici macar nu au oferit vreo informatie elementara despre cutremur si nu au linistit oamenii", a scris oficialul guvernamental, la scurt timp dupa producerea cutremurului, scrie News.ro.

Valentin Mircea spune ca televiziunile au continuat apoi cu "bazaconii" in timpul zilei, fara sa ofere informatii relevante despre cutremur. "Televiziunile asa-zise de stiri traiesc din teama si cultiva si propaga teama, exact ca dictaturile de oriunde din lumea asta", continua el, adaugand ca mass-media are obligatia de a informa populatia, mai ales in situatii de urgenta.

Seful Corpului de Control mai spune ca, avand in vedere ca s-a informat exclusiv de pe Facebook cu privire la cutremur si de la centre de geofizica din strainatate, ca cere cablistului sau sa elimine din pachetul de baza "televiziunile care nu isi fac treaba si care nu ofera nimic".

"Este dreptul meu si daca va fi nevoie voi contesta chiar articolul din Legea audiovizualului care impune obligatia de "must-carry" si care incalca, in loc sa garanteze dreptul meu constitutional la informare", mai spune el.

Intr-o alta postare pe aceasta tema, Valentim Mircea spune ca, daca acest cutremur ar fi fost un exercitiu privind pregatirea pentru un mare cutremur, "acesta tocmai a esuat" in privinta informarii publicului si a coordonarii rapide a reactiei.

Institutul National de Fizica a Pamantului (INFP) a revizuit magnitudinea cutremurului produs in noaptea de vineri spre sambata in Vrancea de la 5,6 la 5,3 si totodata a modificat adancimea la care acesta a avut loc de la 112,3 kilometri, la 91,6. O replica a seismului, de 2,7 pe Richter, s-a produs tot in zona Vrancea, la ora 2.48.

INFP a modificat magnitudinea cutremurului care s-a produs la ora 2.11, in noaptea de vineri spre sambata, de la 5,6, la 5,3. In acelasi timp, specialistii INFP au revizuit si adancimea la care a avut loc seismul, de la 112,3 kilometri, la 90,6. Potrivit INFP, o replica a seismului, de 2,7 pe Richter, s-a produs la ora 2,48, tot in zona seismica Vrancea, la o adancime de 76 de kilometri.

Miscarea seismica s-a simtit pe intreg teritoriul Romaniei, dar si in Republica Moldova. Seismul s-a resimtit in Bucuresti, Iasi, Brasov, Galati si Craiova, dar si in Kiev, Vidin si Sofia, potrivit site-ului earthquake-report.com.

De la inceputul anului au fost inregistrate patru cutremure cu magnitudinea peste 4 grade pe scara Richter, respectiv pe 14 august, 4 august, 1 martie si 7 ianuarie, toate avand epicentrul in zona seismica Vrancea.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri