Intr-un climat economic dificil, este tentant sa lucrati doar cu cel care este dispus sa ofere banii pentru acoperirea nevoilor din afacerea dumneavoastra. Cand creditarea este dificila iar investitorii sunt greu de gasit, specialistii publicatiei Entrepreneur recomanda sa stiti totul despre persoana care va avea un rol crucial in compania dumneavoastra.

Printre cunostintele pe care trebuie sa le aveti despre posibilii investitori se numara aflarea segmentului de piata pe care se axeaza, recentele investitii incheiate si daca fostii clienti sunt multumiti de acestea, trebuie sa mai stiti si cum vor fi structurate investitiile. De asemenea, trebuie sa aflati ce servicii suplimentare va pot oferi posibilii investitori, cum ar fi sprijinul unor avocati, contabili sau bancheri, si, de asemenea, trebuie sa ii cunoasteti personal si sa va placa viitoarea colaborare deoarece oricand pot aparea probleme legate de aceasta chestiune.

Este greu de gasit un avocat potrivit pentru compania dumneavoastra, de aceea specialistii in domeniu ofera cateva sfaturi pentru gasirea acestora. De exemplu, aflati specializarea pe care o are, daca dumneavoastra cumparati o franciza aveti nevoie de un avocat specialist in francize, daca va deschideti o cafenea va trebuie un avocat specializat in afaceri mici.

De asemenea, intrebati de bonificatiile pe care trebuie sa le oferiti si ce anume vor acoperi acestea. Trebuie sa va mai asigurati ca avocatul pe care l-ati ales va fi responsabil pentru necesitatile dumneavoastra si va raspunde oricand acestor nevoi.

In cazul unui francizor, unul dintre cele mai importante amanunte pe care trebuie sa le aflati despre acesta este cat de pasionat este de produs si de companie. Specialistii in antreprenoriat sustin ca francizorul trebuie sa detina si opereze o unitate a francizei, deoarece va demonstra daca acesta este increzator in sistemul francizei. Inainte de a cumpara o franciza asigurati-va ca francizorul este de incredere si, nu in ultimul rand, asigurati-va ca exista o infrastructura solida.

Cautarea unui programator nu este cea mai recomandata metoda, de aceea este bine sa incepeti cu recomandarile partenerilor de afaceri sau ale prietenilor. Printre punctele importante pe care trebuie sa le urmariti se numara cunostintele pe care le are despre afacerea dumneavoastra, deoarece daca nu va stii nimic in mod deosebit despre compania dumneavoastra nu va crea un site productiv.

O alta trasatura pe care trebuie sa o aiba un programator este reprezentata de cunostintele de marketing, acesta trebuie sa demareze un proces de cunoastere a companiei dumneavoastra si a obiectivelor acesteia si sa se asigure ca site-ul ar putea indeplini aceste obiective. Nu in ultimul rand, programatorul web trebuie sa stie cum se creeaza tehnic un site.

Pentru a ajunge la performante inedite, partenerul dumneavoastra, cu care puneti bazele noii companii, trebuie sa fie un bun comunicator, sa fie pregatit sa lucreze aproape mereu, sa cunoasca rolurile celor implicati in afacere si sa fie pasionat de ceea ce face.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri