Bucurestiul a coborat patru pozitii, pe locul 74, in editia 2011 a topului celor mai scumpe orase europene pentru expati, care include 78 de state, dar la nivel mondial a urcat cu trei pozitii, pe locul 180, potrivit firmei britanice de recrutare ECA International, scrie Mediafax.
Intre orasele din centrul si estul Europei mai scumpe decat Bucurestiul se afla Zagreb (50), Praga (63), Sofia (66), Budapesta (69), Varsovia (70) si Belgrad (73).

In Europa, capitala norvegiana Oslo (foto) este orasul cu cele mai mari costuri pentru expati si este pe locul al doilea in lume in aceasta privinta, fiind urmata de Stavanger din Norvegia (locul patru in lume) si orasul elvetian Zurich (locul sase in lume).

Intre orasele europene analizate, cresterea costului vietii este cea mai perceptibila in Elvetia.

In pofida inflatiei foarte scazute, Zurich a urcat de pe locul 10 pe 6 in clasamentul mondial, ca urmare a aprecierii puternice a francului elvetian.

Orasele cu cel mai puternic recul al costului vietii sunt din Turcia si Germania.

Astfel, Istanbul a coborat de pe locul 60 pe 78, iar Munchen de pe pozitia 35 pe 60, in clasamentul general.

Intre 2010 si 2011, Parisul a coborat de pe locul 16 pe 20, in topul mondial, ca urmare a deprecierii euro.

"Dificultatile economice pe care le traverseaza unele tari europene au impact asupra euro", a declarat Fredéric Franchi, director la ECA International.

Franchi a explicat ca o consecinta directa a deprecierii euro este ca numeroase orase europene au coborat in clasamentul mondial.

Aceasta tendinta a aparut recent, iar companiile tin tot mai mult seama de diferentele de cost al vietii in stabilirea primelor varsate expatilor.

Acest fapt permite europenilor care pleaca sa lucreze in Asia sau Australia sa isi conserve nivelul de trai si puterea de cumparare.

Chisinaul ocupa pozitia 78, ultima in Europa.

Pe de alta parte, cel mai scump oras la nivel mondial este Tokyo, potrivit clasamentului ECA International care a evaluat 400 de orase la nivel mondial.

Intre cele mai scumpe cinci orase din lume se mai afla alte doua din Japonia, Nagoya (3) si Yokohama (5), Oslo se afla pe pozitia a doua, iar Stavenger din Norvegia pe patru.

ECA International este o organizatie cu operatiuni in 35 de state, specializata in administrarea mobilitatii internationale a fortei de munca.

Sursa foto: Oslo.com


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri