Eurolines urmeaza sa preia operatiunile din Romania ale grupului german TUI si sa integreze in grup si compania Danubius Travel din Constanta, prin intermediul careia ajung in Romania turistii straini trimisi de TUI, a anuntat Eurolines, potrivit Mediafax.

Eurolines a incheiat in iunie un parteneriat cu TUI Travel PLC, companie inregistrata in Marea Britanie si controlata de grupul german TUI, liderul mondial in domeniul turismului. Astfel, o cota importanta din ofertele turistice din agentiile turoperatorului roman va fi reprezentata de produsele TUI.

Prin tranzactia incheiata, Eurolines va integra si societatea detinuta de TUI in Romania, Danubius Travel, operatiune care nu presupune un transfer de actiuni.

"In acest moment, actele sunt depuse la Oficiul National al Registrului Comertului, parteneriatul urmand sa devina oficial dupa validarea documentelor de catre aceasta institutie. Reteaua de distributie Eurolines, cele 52 de agentii care constituie baza acestui parteneriat, va functiona sub numele TUI Travel Center. In perioada imediat urmatoare, o parte insemnata din agentiile retelei va fi personalizata cu identitatile vizuale ale TUI si Eurolines, iar lansarea oficiala va avea loc in luna septembrie", a spus Dragos Anastasiu, proprietarul Eurolines.

Danubius Travel din Constanta, societate detinuta de TUI Travel PLC, Ciprian Popescu si Camelia Dinu Constanta, va deveni parte integranta a grupului Eurolines, pastrandu-si ariile sale de activitate, respectiv turismul de incoming, croaziere si business travel. Ciprian Popescu isi va pastra pozitia in cadrul managementului companiei.

TUI Travel PLC opereaza in 180 de tari si are circa de 30 de milioane de clienti anual si aproximativ 49.000 angajati. La nivel mondial, grupul TUI este impartit in trei directii principale: TUI Travel, TUI Hotels&Resorts si Cruises.

Grupul Eurolines Romania detine 9 societati, are circa 400 de angajati, 6 agentii francizate in Germania, o flota de 35 de autocare si aproximativ 200 de autoturisme.

Potrivit lui Anastasiu, cifra de afaceri a grupului in 2010 a fost de peste 143 milioane lei (34 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri