Wizz Air Holdings, cea mai mare companie low cost – low fare din Europa Centrala si de Est, a decis sa lichideze societatea de pe plan local, Wizz Air Romania, insa va opera in continuare pe piata romaneasca printr-o sucursala a Wizz Air Group.
Wizz Air Romania a incheiat anul trecut cu pierderi de circa 6.000 euro si un numar mediu de 40 de salariati, in scadere de la 150 de angajati in 2009. Cifra de afaceri a fost sub 1 milion de euro.

“Ca parte dintr-un proces de restructurare administrativa a grupului Wizz Air, compania Wizz Air Romania SRL (care este inactiva de o perioada) va fi inchisa, functiile sale fiind deja preluate de o sucursala din Romania a Wizz Air Group cu mai mult timp in urma. Acest pas nu va afecta operatiunile Wizz Air din Romania”, a declarat Balazs Varro, corporate communication manager Wizz Air.

Compania din Romania avea sediul in Aeroportul International Aurel Vlaicu. Wizz Air Romania nu avea datorii catre Bugetul Statului Roman.

Tribunalul Timis a decis la 30 august in cadrul unui proces initiat de Carpatair impotriva aeroportului international Traian Vuia din Timisoara, ca reducerile oferite Wizz Air, de pana la 85% din tarifele practicate, pentru avioanele cu capacitate ridicata, constituie un avantaj de natura economica atribuibil statului, in calitate de actionar majoritar al aeroportului, ca acordarea reducerii nu poate fi justificata din punct de vedere economic si ca masura distorsioneaza concurenta.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri