Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a inregistrat in primele noua luni venituri de 488 milioane lei, in crestere cu 7,5% fata de aceeasi perioada a anului 2012, iar profitul brut s-a ridicat la 76 milioane lei, de trei ori mai mare decat cel bugetat pentru intregul an 2013.

Veniturile totale pentru 2013 sunt estimate la 650 milioane lei.

Tot in primele noua luni ale anului, pe cele doua aeroporturi bucurestene - Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti-Baneasa Aurel Vlaicu – s-a inregistrat un trafic total de 5.866.317 de pasageri si 73.031 miscari aeronave comerciale (aterizari si decolari). Fata de aceeasi perioada a anului trecut, numarul pasagerilor a crescut cu aproximativ 1%.

Evolutia traficului aerian pe cele doua aeroporturi ale Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti se inscrie in tendinta generala inregistrata la nivel european. Conform statisticilor publicate de catre Airport Council International (ACI), in primele opt luni ale acestui an, numarul pasagerilor de pe aeroporturile Uniunii Europene a crescut cu 0,3% fata de aceeasi perioada din 2012.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti si-a inceput activitatea la data de 5 februarie 2010 si asigura coordonarea operationala si managementul celor doua aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost infiintata prin fuziunea societatilor care gestionau aeroporturile bucurestene: Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri