Compania Emirates Airline, cu sediul in Dubai, se afla in negocieri avansate cu Boeing pentru achizitia a pana la 100 de avioane de pasageri de cursa lunga, intr-o tranzactie care ar putea depasi 30 de miliarde de dolari, potrivit Financial Times.

Emirates analizeaza si posibilitatea unor noi achizitii de aeronave de cursa lunga de la Airbus, inclusiv modele A380 si A350, scrie Mediafax.

Operatorul aerian arab a informat ca ar putea anunta contracte cu Boeing si Airbus la salonul aeronautic din Dubai, programat pentru noiembrie, insa a subliniat ca nu au fost inca finalizate intelegeri. Boeing si Airbus au refuzat sa comenteze.

Emirates negociaza cu Boeing sa devina unul dintre primii clienti pentru lansarea modelului imbunatatit al aeronavei 777 - proiect numit 777X.

"Suntem in negocieri avansate (...) Cred ca indiferent de ce se intampla va exista o comanda semnificativa de noi modele 777", a declarat presedintele Emirates Airline, Tim Clark.

Compania evalueaza o comanda intre 100 si 175 de aeronave 777X, insa o sursa apropiata situatiei a declarat ca probabil vor fi cumparate circa 100 de avioane.

777X ar putea avea un pret de catalog de 400 de milioane de dolari, a spus Clark. Boeing a refuzat sa comenteze, intrucat programul nu a fost inca lansat.

Lufthansa a comandat in septembrie 34 de avioane 777-9X, intr-o tranzactie care sugereaza un pret de 359 de milioane de dolari pentru avion. Compania germana nu a confirmat cifrele.

Daca Emirates incheie contractul pentru 100 de 777X, acesta ar putea avea o valoare intre 30 si 40 miliarde de dolari la pretul de catalog, in functie de modelele alese, insa compania ar putea obtine un discount semnifictiv intrucat ar fi printre primii cumparatori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri