Traficul aerian revenea sambata la normal in Germania, dupa incheierea unei greve de trei zile a pilotilor din cadrul principalei companii aeriene, Lufthansa, care a provocat anularea a aproape 4.000 de zboruri, relateaza AFP.

Primele avioane au inceput sa aterizeze imediat dupa ora locala 5.00 (6.00, ora Romaniei), a anuntat o purtatoare de cuvant a Lufthansa. Compania a prevazut 1.800 de zboruri pentru sambata. Aproximativ 40 de zboruri nu vor avea loc, "din motive operationale", scrie Mediafax.

O revenire la normal putea fi constatata si la o filiala Lufthansa, compania Germanwings.

Reluarea traficului aerian se desfasoara "fara dificultate" pe aeroportul din Frankfurt, cel mai important din tara, dar antreneaza un aflux de pasageri "comparabil unei prime zile de vacanta", a anuntat operatorul aeroportului, Fraport, care se declara "bine pregatit" pentru aceasta situatie.

Sindicatul pilotilor de avion Cockpit a declansat o greva de trei zile la Lufthansa, in cadrul unor negocieri cu conducerea companiei pentru mentinerea posibilitatii unei pensionari anticipate la varsta de 55 de ani si acordarea unei cresteri salariale de 10%.

Astfel, aproximativ 3.800 de zboruri au fost anulate, blocand aproximativ 425.000 de pasageri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri