Maramuresul a fost inclus intre cele mai frumoase 20 de destinatii de vizitat in 2015, recomandate de revista americana National Geographic Traveler, scrie Mediafax.

National Geographic Traveler a realizat recent un Top 20 al celor mai frumoase locuri de vizitat in noul an, in care este prezentata si o destinatie turistica din Romania, respectiv Maramures, potrivit travel.nationalgeographic.com. Regiunea Maramuresului este caracterizata de National Geographic Traveler drept "Neinfricata lume veche".

In istoricul tinut al Maramuresului continua sa fie practicate traditii milenare, uitate de mult timp in Europa. "Vacilor mele nu le place iarba care este taiata cu cositoarea. Prefera gustul curat al ierbii taiate cu coasa", a declarat Ion Pop, din comuna maramureseana Botiza, citat de National Geographic Traveler. "Splendoarea nu se regaseste numai in iarba", comenteaza National Geographic Traveler, parafrazand titlul celebrului film "Splendoare in iarba".

Precizand ca este situat in nord-vestul Romaniei, cunoscuta revista de calatorii insista asupra faptului ca viata in Maramures continua sa fie traita in functie de anotimpuri, vreme si traditii. In plus, National Geographic Traveler aminteste de faptul ca Maramuresul este considerat "tara lemnului". Uneltele folosite de oameni in gospodariile lor sunt fabricate din lemn, iar portile de la intrarea in aceste gospodarii sunt realizate tot din lemn in care sunt cioplite decoratiuni seculare.

Bisericile de lemn din Maramures, inscrise in patrimoniul mondial UNESCO, spun "povesti despre credinta si glorie, despre sfinti si pacatosi, despre crima si pedeapsa", care se desprind din picturile ce decoreaza peretii de lemn ai acestor lacasuri de cult. Printre principalele atractii ale Maramuresului enumerate de National Geographic Traveler se numara si Cimitirul Vesel din localitatea Sapanta, care este faimos pentru crucile viu colorate pe care sunt scrise epitafuri insolite.

National Geographic Traveler le recomanda turistilor care viziteaza aceasta regiune inclusiv sa isi petreaca o noapte in satul maramuresean Breb, unde pot sa admire "cea mai frumoasa imagine a Caii Lactee" din viata lor. Revista le ofera celor care vor sa calatoreasca in Maramures si cateva sfaturi in legatura cu cea mai buna perioada de vizitare a acestei regiuni din Romania, locuri de cazare, restaurante, lucruri de cumparat si carti de citit in prealabil.

In afara de Maramures, printre cele mai frumoase destinatii de vizitat in 2015, recomandate de National Geographic Traveler, se numara si Corsica, Medellín (Colombia), Koyasan (Japonia), Oklahoma City (SUA), Tunis (Tunisia), parcul arheologic Choquequirao (Peru), Hyderabad (India), Port Antonio (Jamaica), Taiwan, Zermatt (Elvetia), arhipelagul Mergui (Myanmar) si muntele St. Michel (Franta).

National Geographic Traveler este o revista cu profil turistic publicata de National Geographic Society in SUA. Revista a fost lansata in 1984 si are mai multe editii internationale.

Sursa foto: Maramures, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri