Aproximativ 4 milioane de romani planuiesc sa plece intr-o vacanta mai scurta de o saptamana in 2015, arata un studiu al Biroului Roman de Audit Transmedia (BRAT).

54% dintre romani si-au alocat in ultimele 12 luni resurse de timp si financiare pentru vacante mai scurte de o saptamana, in timp ce 32% dintre cei intervievati au optat pentru o vacanta mai lunga.

Destinatia principala luata in considerare pentru planificarea vacantelor scurte este de departe Romania, muntele conducand in topul preferintelor pentru concediile de cateva zile. Acest aspect este influentat si de faptul ca vacantele la mare sunt limitate la anotimpul cald, ceea ce ofera litoralului un caracter sezonier.

39% dintre persoanele care au petrecut o vacanta scurta in Romania in ultimul an au ales cazarea in pensiuni/agroturism, in timp ce romanii care au calatorit intr-o tara straina au optat in procent de 47% pentru cazarea in hoteluri de 3 stele.

Indiferent de destinatia aleasa, cei care opteaza pentru calatorii de agrement sau vacante mai scurte de o saptamana aleg, de cele mai multe ori, utilizarea automobilului, in detrimentul altor mijloace de transport.

Sursa foto: Turisti/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri