“Hanu Ancutei este locul de poveste unde regasim bucataria moldoveneasca autentica, in care se pune mult accentul pe produsele din zona. Dupa ce veti fi convinsi de preparate precum tocanita de berbecut cu legume, nelipsitele poale-n brau si vinul rosu moldovenesc de la han, puteti cumpara pentru acasa, din Camara Ancutei, dulceturi, serbeturi, zacusca, placinte, cozonaci si multe alte bunatati”, a argumentat juriul acordarea distinctii oferite de ANTREC (Asociatia Nationala de Turism Rural Ecologic si Cultural), pe 23 octombrie.

Potrivit managerilor Hanului Ancutei, an de an, renumitei locatii ii trec pragul peste 60.000 de turisti. De cand a fost renovat si reintrodus in circuit, peste un milion de romani si straini au fost clientii Hanului Ancutei.

Citeste si:

Sursa foto: Camera in Hanu Ancutei/hanu-ancutei.ro

“Pot sa va spun ca Hanu Ancutei este un simbol al Moldovei, nu numai in ceea ce priveste bucatele, cat arhitectura, designul, portul ospatarilor dar si muzica lautarilor. Totodata, sunt intrebata destul de des daca mai exista Hanu Ancutei, cel din poveste. Exista! De altfel, peste trei ani, in 2018, hanul va implini 300 de ani de existenta. Hanu Ancutei este unul dintre cele mai vechi restaurante si hanuri din Romania. Sper sa nu dezamagesc aceasta recunoastere si sa fiu la fel de consecventa si pe viitor. Consecventa este o provocare in turismul rural romanesc iar oaspetii ne vor judeca pe viitor”, a precizat Nusa Chiriac, proprietarul Hanului Ancutei, cu prilejul decernarii distinctiei Margareta de Aur.

Hanu Ancutei dispune de 16 camere, dintre care 10 cu pat matrimonial, 4 camere cu pat simplu si 2 camere cu cate 2 paturi. Toate camerele pastreaza atmosfera pitoreasca din povestile lui Sadoveanu, care fac din acest han un popas potrivit pentru odihna si relaxare.