Aeroportul International Timisoara va dispune de un sistem electronic de securitate, iar turnul de control va fi modernizat in 2010, potrivit unui proiect HG privind programul de modernizare publicat pe site-ul MTCT.

Potrivit proiectului HG pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 615/2002 privind aprobarea Programului strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare la Societatea Nationala Aeroportul International Timisoara S.A., pentru perioada 2002-2015, se are in vedere extinderea si reparatia capitala a aerogarii, a salonului oficial, a platformei aeronave si a sistemului de balizaj.

Modificarea planului strategic de modernizare a Aeroportului International Timisoara s-a realizat in conditiile cresterii de trafic in perioada 2000-2005, inregistrandu-se valori care nu au fost anticipate la data proiectarii utilitatilor. Cresterea procentuala in perioada 2001-2005 este de 243% pentru traficul de pasageri,198% pentru cel de marfa si 247% pentru numarul de miscari aeronave.

Schimbarile propuse la planul strategic de dezvoltare sunt menite sa previna aparitia unor probleme de capacitate pe termen mediu si lung si sa mareasca numarul de activitati aeroportuare si conexe oferite de aeroport.

Planul strategic de dezvoltare propune in 2007 implementarea unui sistem integrat electronic de securitate, construirea unui drum acces si parcare transportatori marfa si personal, precum si extinderea terminalului de curse internationale, investitii acoperite din surse proprii si de la bugetul de stat. De asemenea, se are in vedere reparatia capitala la suprafetele de miscare aeronave si balizaj, reabilitarea cladirilor administrative, precum si extinderea si modernizarea parcarii auto, sumele necesare pentru investitii fiind acoperite de la bugetul de stat.

In perioada 2007-2008 se vor face investitii pentru hangarul si platformele de deservire a aeronavelor, in 2010 se va reabilita turnul de control trafic, iar in 2011 se va extinde sistemul cailor de rulare aeronave.

Din estimarile facute de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT), traficul de pasageri va ajunge in 2007 la aproximativ un milion, urmand ca pana in 2015 numarul acestora sa se tripleze.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri