In anul financiar 2005-2006, Agentia de Turism Eximtur a realizat o cifra de vanzari pentru produsele concernului german de peste 2.000.000 euro, potrivit unui comunicat al companiei. In cadrul World of TUI, care include in afara de TUI si alti operatori specializati in diferite produse, procentul vanzarilor a fost majoritar in favoarea TUI, aproximativ 73%, restul fiind impartit intre Gulet Touristik 20.5%, Terra Reisen 7% si alti operatori de nisa.

Din punct de vedere al tipului de servicii achizitionate peste 68% din clienti au optat pentru transportul auto propriu iar aproximativ 26% pentru transportul cu avionul (curse charter sau regulate). Peste 5100 de turisti romani au calatorit cu TUI in acest an financiar, inregistrandu-se o crestere de +98.6 % fata de anul anterior.

"Dublarea cifrelor de vanzari a produselor TUI in cadrul agentiei Eximtur nu a fost o supriza atat de mare pentru firma noastra, acest aspect reconfirmand de fapt calitatea serviciilor oferite in cadrul World of TUI. Surpinzatoare au fost insa cresterile inregistrate pe produsele de nisa, case de vacanta ori produse de top, care au reprezentat o mare atractie in acest an financiar", a declarat Lucia Morariu, Manager General al Eximtur SA.

Potrivit datelor companiei, destinatia cu cea mai mare crestere a numarului de turisti a fost Bulgaria, cresterea fiind de 12 ori. Pe pozitiile urmatoare in clasamentul destinatiilor de vacanta cu cea mai mare crestere s-au situat Spania +159%, Grecia + 160%, Thailanda +97% si Turcia +56%.

Eximtur estimeaza ca va atinge in acest an o cifra de afaceri de 27 milioane de euro, accentul in anul urmator urmand sa fie pus pe casele si apartamentele de vacanta scoase la vanzare. "Pentru anul urmator, ne propunem sa ne concentram pe identificarea mai clara a fiecarui brand din cadrul concernului World of TUI, cu accent pe casele si apartamentele de vacanta ce sunt deja disponibile pentru vanzare, si pe produsele exclusiviste, pentru care pregatim o surpriza, speram deosebit de placuta, clientilor nostri" a concis Lucia Morariu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri