Cele mai atragatoare destinatii exotice pentru Anul Nou sunt Thailanda, Mexico, Seychelles, Tahiti, Dubai, Egipt, Cuba. Thailanda atrage cei mai multi vizitatori dintre toate tarile din Asia, gratie combinatiei irezistibile de frumuseti naturale, temple stravechi, bucatarie delicioasa si ruine fabuloase. Koh Samui, cea mai frumoasa insula thailandeza, este pe cale sa devina si cea mai aglomerata, intrucat turistii adora sa manance nuci de cocos direct din copaci. Comertul cu nuci de cocos este principala sursa de venituri a insulei, doua milioane de bucati fiind exportate anual. La fel de atragatoare sunt insulele Phuket, Phi Phi si Krabi.

Principalele atractii ale Thailandei, tara surasului, sunt zonele de plaja si Bangkok-ul, oras in care puteti cumpara cele mai frumoase si mai ieftine matasuri din lume. In acelasi timp, Bangkok este si orasul in care se vand cele mai multe bijuterii false, iar, in general, acestea nu pot fi returnate. Autoritatea Turistica Thailandeza primeste anual peste 1.000 de plangeri cu privire la bijuteriile false. Pentru a evita sa deveniti o statistica, nu va lasati pacaliti de promotiile speciale de vanzare a bijuteriilor autorizate si nici nu-i credeti pe cei care va spun ca anumite magazine sunt autorizate de guvernul thailandez. Daca tot ajungeti aici, nu ratati Ayuthaya, vechea capitala thailandeza, unde se afla temple din secolele XVI XVIII, unele continand statui uriase ale lui Buddha.

Mai bine de 200 de ani, Tahiti a reprezentat mitul paradisului tropical pentru europeni, fiind cea mai mare, cea mai faimoasa si cea mai interesanta insula din arhipelagul Polineziei Franceze. Fara sa punem la socoteala faptul ca pictorul francez Gauguin si-a petrecut aici cativa ani buni, inspirandu-se din frumusetea localnicelor pentru tablourile sale celebre. In capitala Polineziei Franceze si cel mai mare oras din Tahiti, Papeete, veti gasi numeroase muzee, cele mai cunoscute fiind Muzeul Tahiti, Muzeul Gauguin - in care veti gasi picturi ale marelui artist si informatii despre viata sa in Polinezia Franceza - precum si Centrul de Perle, plus numeroase galerii de arta si magazine cu obiecte artizanale.

In cele 115 insulite ale arhipelagului Seychelles veti gasi paradisul tropical care apare in sute de reclame si mii de cataloage. Dar oricat de seducatoare ar fi aceste imagini, pur si simplu nu pot concura realitatea: exista mai multe nuante de verde si albastru in Seychelles decat va puteti imagina. Atolul Aldabra este unul din cele mai mari din lume si include o laguna uriasa, fiind totodata taramul natal al broastelor testoase gigantice. Pe atol traiesc in jur de 200.000 de broaste testoase si mii de pasari de mare, inclusiv specii foarte rare. Cercetatorii sunt singurii locuitori ai atolului, timp de trei luni pe an. In zona Valle de Mai, din centrul insulei Praslin, se afla cea mai mare cultura de cocotieri din arhipelag. Aici puteti vedea ananas salbatic, arbore de cafea salbatic, arbusti de mirodenii si, daca aveti noroc, celebrul papagal negru din Seychelles.

In 1967, guvernul mexican a comandat un studiu pentru a vedea care este locul ideal pentru a construi o statiune de lux: rezultatul studiului a fost Cancun. Aici vin mai multi turisti decat in orice alta zona din Mexic pentru nisipul fin, apa de culoarea turcoazelor, viata de noapte, dar si pentru ca statiunea este aproape de numeroasele ruine ale civilizatiei Maya din peninsula Yucatan. De indata ce turistii aterizeaza la Cancun, le este clar ca statiunea a fost sapata in jungla. La inceputul anilor 70, plajele din zona erau populate numai de iguane si de pasari; acum este plin de hoteluri luxoase, mall-uri si restaurante cu vedere spre ocean. Pentru scufundari, recifurile de langa Cancun, Cozumel si Isla Mujeres (Insula Muierii, locul unde aveau loc ceremoniile inchinate zeului fertilitatii, dupa legendele maiase) sunt senzationale.

Ofertele agentiilor de turism

Prestige Tours Mexic, Acapulco 1.429 euro/pers. Tariful include: bilet Frankfurt -Mexico City, 14 nopti cazare cu mic dejun, hotel El Cano****.
Ultramarine Travel Dubai 30.12-04.01 - 850 euro/pers. Tariful include: cinci nopti cazare cu demipensiune la hotel Coral Deira*****, transferuri, cina de Revelion.

Prestige Tours Hurghada, Egipt 27.12 -03.01 - 475 euro/pers. Tariful include: o noapte cazare la Cairo, cinci nopti cazare la Hurghada, toate cu demipensiune la hotel*****, bilet de avion, transferuri. Nu sunt incluse: taxa de viza (20 euro), cina de Revelion, taxele de aeroport.

Paralela 45 Tahiti 28.12-08.01 - 2.490 euro+295 RON/pers. Tariful include: bilet de avion Bucuresti-Paris-Los Angeles-Papeete, noua nopti cazare cu demipensiune, transferuri, cina de Revelion. Nu sunt incluse: taxele de aeroport (190 euro), taxa de viza Tahiti (10 euro), taxa de viza SUA (100 USD).

Prestige Tours Thailanda, Phuket 1.025 euro/pers. Tariful include: 13 nopti cazare cu mic dejun la hotel Merlin Beach Resort*****, bilet de avion Frankfurt-Phuket, transferuri. Nu sunt incluse: bilet de avion Bucuresti-Frankfurt (aprox. 300 euro).

Marshal Turism Varadero, Cuba 30.12-06.01 1.725 euro/pers. Tariful include: bilet de avion Bucuresti-Paris-Varadero, cinci nopti cazare in regim all inclusive la hotel Melia Las Americas*****, cina de Revelion. Nu sunt incluse: taxe de aeroport (153 euro), taxa de viza (30 USD).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri